Πίνακες ζωγραφικής με καλά κρυμμένα μυστικά. Μπορείς να τα βρεις;

Πίνακες ζωγραφικής με καλά κρυμμένα μυστικά. Μπορείς να τα βρεις;

Μυστικά που οι εικονιζόμενοι οκτώ πορτρέτων ήθελαν να κρύψουν καλά, αλλά οι δημιουργοί τους ήθελαν να τα ξεσκεπάσουν διακριτικά και να τα μοιραστούν με το κοινό(pics)

Μάθαμε, πρόσφατα, ότι στο πορτραίτο του Μπιλ Κλίντον βρισκόταν κρυμμένη η υπόνοια της πέτρας του σκανδάλου Μόνικα Λεβίνσκι, παρατηρώντας άλλα επτά έργα ανακαλύψαμε τα μυστικά που ήθελα να κρύψουν οι ζωγράφοι ή οι εικονιζόμενοι σε αυτά

1. Μπιλ Κλίντον

 

Έξι χρόνια μετά την αποκάλυψη του πορτραίτου ο ζωγράφος Nelson Shanks αποκάλυψε ότι η σκιά πάνω από τζάκι όπου ακουμπάει ο Μπιλ Κλίντον είναι η απεικόνιση της ερωμένης του Μόνικα Λεβίνσκι.

2. Bill Oddie

 

Το φάντασμα ενός πουλιού εμφανίζεται στον πίνακα του φυσιοδίφη Bill Oddie, σύμφωνα με τον καλλιτέχνη και δημιουργό του Mark Roscoe. “Ο Bill Oddie ήταν ένας απαίσιος άνθρωπος, έτσι αποφάσισα να βάλω στον πίνακα το φάντασμα ενός πουλιού με το όνομά του γραμμένο στα λατινικά. Εξέταζα τις γνώσεις του ως ορνιθολόγο και αποφάσισα να συμπεριλάβω το συγκεκριμένο πτηνό, το Aegithalos caudatus”.

3. Οι πρέσβεις

 

Οι πρέσβεις του Hans Holbein είναι ένας από τα χαρακτηριστικά πορτραίτο έκφρασης της γνώμης του καλλιτέχνη. Όπως θα παρατηρήσετε κάτω αριστερά υπάρχει ένα τεράστιο κρανίο.

4. Το μουσικό μάθημα

Πρόκειται για έναν πίνακα γεμάτο σεξουαλικές αναφορές από το μουσικό όργανο που παίζει η γυναίκα, στο μουσικό όργανο που κρατάει ο άνδρας και το βλέμμα της που απεικονίζεται στον καθρέπτη.

5. Ο Μυστικός Δείπνος

Πολλοί ισχυρίστηκαν πως στον πίνακα απεικονίζεται και η Μαρία Μαγδαληνή, γεγονός που οι κριτικοί τέχνης αρνούνται κατηγορηματικά, ωστόσο υποστηρίζουν πως στο πάνω μέρος του πίνακα εμφανίζεται ένας κρυμμένος κώδικας που προειδοποιεί για μια πλημμύρα που θα αφανίσει τους ανθρώπους.

6. Το πορτραίτο των Arnolfini

Ο ζωγράφος Jan van Eyck ακολουθώντας ένα μοτίβο του 20ου αιώνα γράφει το όνομά του στον τοίχο πίσω από το ζευγάρι.

7. Et In Arcadia Ego

Ο πίνακας, μαζί με τον “Κώδικα του Ντα Βίντσι” εικάζεται πως είναι το δυο έργα που κρύβουν πληροφορίες για το που βρισκόταν το σπίτι του Ιησού Χριστού και της Μαρίας Μαγδαληνής.

8. Isabella

 

Ο πίνακάς που απεικονίζει ένα συμπόσιο, σύμφωνα με τους κριτικούς τέχνης, φαίνεται πως απεικονίζει και τις ερωτικές ορμές του ανδρός με το υψωμένο πόδι.

(Πηγή:  TheInependent)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα