Πώς μπορείς να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από το Νο1 λόγο της τριχόπτωσης

Διαβάζεται σε 4'
Πώς μπορείς να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από το Νο1 λόγο της τριχόπτωσης

Στην ιστορία της ανθρωπότητας, τα μαλλιά ‘σημαίνουν’ από φροντίδα, φυλή, πολιτισμό έως και αντίσταση ή τιμωρία.

Για πολλούς πολιτισμούς είναι ιερά. Το βέβαιο είναι πως αποτελούν μέρος της ταυτότητας μας, ενώ μεταφέρουν όλο μας το ‘είναι’. Δηλαδή, το DNA μας. Ως κομμάτι του εαυτού μας, δέχονται ‘επιθέσεις’ από όσους παράγοντες πλήττουν ό,τι άλλο έχουν επάνω μας. Για παράδειγμα, τα επηρεάζει το πέρασμα των χρόνων.

Image by Freepik

Mελέτη αποκάλυψε πως η απώλεια μαλλιών επιδεινώνεται με την ηλικία, με τρόπο που μοιάζει με την αυξανόμενη ακαμψία των αρθρώσεων. Δηλαδή, όπως οι αρθρώσεις, έτσι και τα βλαστοκύτταρα των τριχοθυλακίων σκληραίνουν με την πάροδο του χρόνου, εμποδίζοντας την ικανότητά τους να βλασταίνουν τρίχες.

Image by Freepik

‘Εχθροί’ είναι και το άγχος, η κληρονομικότητα, η υπερβολική δόση φαρμάκων, δερματικές παθήσεις, μολύνσεις, λοιμώξεις, προγράμματα δίαιτας, προϊόντα με χημικά και οι ορμονικές μεταβολές. Δηλαδή, καταστάσεις όπως προβλήματα θυρεοειδούς, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, υπερτρίχωση και εμμηνόπαυση.  

Είναι η περίοδος στη ζωή των γυναικών που πέφτουν τα επίπεδα των οιστρογόνων και της προγεστερόνης και αυξάνονται οι ανδρογόνες ορμόνες. Ανάλογα με την ευαισθησία της κάθε γυναίκας, αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα τριχοθυλάκια να παράγουν σταδιακά πιο αδύναμες και λεπτές τρίχες. Κάποιες φορές δεν παράγουν καν. Και αυτό έχει συνέπειες.

Η λύση που προτείνει η Bailleul Dermatologie

Έρευνα ενημέρωσε πως ένας στους 2 άνδρες όλων των ηλικιών και μια στις 4 γυναίκες, εμφανίζουν ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία, μετά τα 20 έτη και έως τα 50.

Η πιο συχνή μορφή τριχόπτωσης στις γυναίκες είναι η γυναικεία ανδρογενετική αλωπεκία. Αφορά την προοδευτική λέπτυνση των τριχών στην κορυφή και στις πλευρές της κεφαλής και επηρεάζει περίπου το 1/3 των ευαίσθητων γυναικών.

Συχνά επιδεινώνεται όταν τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως από γυναικεία ανδρογενετική αλωπεκία επηρεάζεται ποσοστό μεγαλύτερο του 50% γυναικών ηλικίας άνω των 50 ετών. Προφανώς αναφέρονται επιπτώσεις στη ψυχολογία, με κύριες την απώλεια αυτοεκτίμησης, το στρες και το άγχος.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι η αξία της παγκόσμιας αγοράς της αλωπεκίας  υπολογίζεται πως θα φτάσει στα 13.92 δισεκατομμύρια ευρώ, έως το 2028.

Σε όλο αυτό το τοπίο, έρχεται η Bailleul Dermatologie, ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της θεραπείας της τριχόπτωσης, να δώσει μια χείρα βοηθείας στις χρόνιες καταστάσεις απώλειας μαλλιών που σχετίζονται με κληρονομικότητα, ηλικία ή και ορμονικές διαταραχές.

Πρόκειται για το Cystiphane anagen, ένα νέο, καινοτόμο προϊόν ενάντια στην τριχόπτωση. Είναι ιδανικό για την ανάπτυξη των μαλλιών, την προστασία των τριχοθυλακίων και τη θρέψη και ενδυνάμωση των ριζών.

Κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής, που διαθέτει ολοκληρωμένη σύνθεση με

  • Κυστίνη (απαραίτητο αμινοξύ για τη σύνθεση της κερατίνης μαλλιών και νυχιών)
  • Βιταμίνη Β6 (συμβάλλει στην ενσωμάτωση της κυστίνης στα τριχοθυλάκια)
  • Γαϊδουράγκαθο (λειτουργεί συμπληρωματικά με συστατικά που ενισχύουν και προστατεύουν τα τριχοθυλάκια)
  • Ρόκα (το εκχύλισμα συμμετέχει στην τόνωση του βολβού της τρίχας και ενισχύει την ανάπτυξή της)
  • Βιοτίνη (θρέφει το τριχοθυλάκιο)
  • Ψευδάργυρο και Σελήνιο (συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες)

Τη σειρά Cystiphane συμπληρώνουν 3 προϊόντα: το Cystiphane fort, συμπλήρωμα διατροφής κατάλληλο για την περιστασιακή τριχόπτωση, το σαμπουάν και η λοσιόν κατά της τριχόπτωσης.

Θα τα βρεις όλα στα φαρμακεία και τα ηλεκτρονικά φαρμακεία

Κυκλοφορούν από την Bailleul.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα