Thalatta! Thalatta! Ανακαλύψαμε έναν επίγειο παράδεισο μία ανάσα από την Αθήνα

Thalatta! Thalatta! Ανακαλύψαμε έναν επίγειο παράδεισο μία ανάσα από την Αθήνα
Copyright 2009

Το πράσινο των πεύκων ενώνεται με το γαλάζιο του Αιγαίου, μπροστά σου απλώνεται η απέραντη παραλία της Αγίας Άννας και λίγα μέτρα πιο πέρα το Thalatta Seaside Hotel. Βρίσκεσαι στον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό ξεκούρασης, χαλάρωσης και ψυχαγωγίας, δύο μόλις ώρες από την Αθήνα

Το καλοκαίρι έχει έρθει για τα καλά και μαζί του η διάθεση να αποδράσεις από  τους ρυθμούς της πόλης.  Αν ονειρεύεσαι ταξίδια σε τόπους μακρινούς κι ονειρεμένους, που όμως είναι δύσκολο να οργανώσεις, πρέπει να μάθεις για ένα μαγικό μέρος, μια ανάσα από την Αθήνα.

Προορισμός: Βόρεια Εύβοια, παραλία Αγίας Άννας 
Απόσταση: 156 χλμ. από Αθήνα, 322 χλμ. από Θεσσαλονίκη

Η διαδρομή

Ξεκίνησα από την Αθήνα Παρασκευή, αμέσως μετά τη δουλειά, πήρα το αυτοκίνητό μου και βγήκα στην εθνική οδό με κατεύθυνση προς Εύβοια. Η πρώτη ευχάριστη έκπληξη ήταν η ίδια η διαδρομή. Λίγο μετά την Χαλκίδα αποκαλύπτεται μπροστά σου ένα επιβλητικό πευκόδασος και το μάτι σου χάνεται στο πράσινο και το παιχνίδι του ήλιου με τα δέντρα. Σε δύο περίπου ώρες το πράσινο των πεύκων ενώνεται με το γαλάζιο του Αιγαίου. Βρίσκεσαι στην Αγία Άννα, τη μεγαλύτερη σε μήκος παραλία της Εύβοιας και μια από τις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας.

 

Η παραλία

Την παραλία της Αγίας Άννας τη γνώριζα από το ξακουστό της κάμπινγκ αλλά δεν την είχα επισκεφτεί ποτέ. Οι αφηγήσεις φίλων και γνωστών για τα κρυστάλλινα νερά, το ψιλό βότσαλο και την απέραντη ακτογραμμή 6 χιλιομέτρων, είχαν ανεβάσει πολύ τις προσδοκίες, οι οποίες άρχισαν να εκπληρώνονται με τις πρώτες κιόλας εικόνες.

Το Thalatta Seaside Hotel

Λίγα μέτρα από την παραλία βρίσκεται το Thalatta Seaside Hotel.  Αν η διαδρομή και το φανταστικό τοπίο δεν έχουν καταφέρει ήδη να σε χαλαρώσουν, θα το κάνει η εγκάρδια υποδοχή από τη διεύθυνση και το προσωπικό του ξενοδοχείου. “Τρεις μέρες είναι αρκετές για να αποβάλλεις όλο το φορτίο της Αθήνας. Μέχρι το τέλος της βραδιάς θα έχει φύγει το 30% και μέχρι την Κυριακή το 100%» μου υπόσχεται  ο Δημήτρης Πετιναρέλης, Head of Concierge – Experience Manager του ξενοδοχείου.

 

Ανεβαίνοντας στο δωμάτιο συνειδητοποιώ ότι σε αυτό το μέρος δεν θα αποχωριστώ ούτε στιγμή τη θάλασσα, έχω τη θέα της ακόμα και στο κρεβάτι μου.

 

Ενθουσιάζομαι με την αισθητική, τα ζεστά και φιλόξενα υλικά, αλλά και με μια τεράστια τσάντα που με περιμένει με ένα σημείωμα: Yours to fill with Summer Memories – Δική σου για να τη γεμίσεις με καλοκαιρινές αναμνήσεις.

 

Θα αναρωτιέσαι τι δουλειά έχει ο πλάστης μέσα στη τσάντα θαλάσσης. Υπομονή. Θα σου τα εξηγήσω όλα.

Πρώτα πάμε για ποτό και φαγητό

 

Στο  Asado Pool Bar & Restaurant θα ακούσεις ωραίες μουσικές πίνοντας το αγαπημένο σου ποτό ή θα υποκύψεις στην πρόταση του έμπειρου μπάρμαν για ένα ιδιαίτερο κοκτέιλ.

Το εστιατόριο προσφέρει καθημερινά παραδοσιακό ελληνικό πρωινό και δείπνο σε έναν πλούσιο, φρέσκο, μεσογειακό μπουφέ, για να μην ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Θα πρέπει βεβαίως να ξέρεις ότι το ξενοδοχείο έχει  τέσσερις χώρους εστίασης με διαφορετικά μενού, το Asado, το Meze, το Exedra και το Alati Prive (δείπνο για δύο στην παραλία). Όποιο πιάτο κι αν επιλέξεις θα έχεις την ευκαιρία να το συνοδεύσεις με το απόλυτα ταιριαστό κρασί, αν ακολουθήσεις τις προτάσεις του Σωκράτη Ιωαννίδη, εκ των πιο γνωστών και καταξιωμένων σομελιέ στην Ελλάδα.

Ξημερώνει (Σάββατο και) Κυριακή

Τι μπορείς να κάνεις μέσα σε 2 μέρες; Καταρχάς φοράς το μαγιό σου κι αφιερώνεις λίγο χρόνο για να εξερευνήσεις το χώρο.

 

Όπως κινείσαι δέχεσαι συνεχώς ερεθίσματα από το φυσικό τοπίο σε μορφή κάδρου, αποτέλεσμα της εξαιρετικής αρχιτεκτονικής του συγκροτήματος που φέρει την υπογραφή του Άρη Γιαννόπουλου. Οι καθαρές, λιτές γραμμές εναρμονίζονται απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον. Ακόμα και η πισίνα είναι στο ύψος της θάλασσας, σαν φυσική συνέχειά της.

 

Πισίνα ή θάλασσα; Ό,τι κι απ΄ τα δύο κι αν επιλέξεις πρέπει να κάνεις μια στάση στην  Βeach Library  του Thalatta Seaside Hotel, την πρώτη βιβλιοθήκη παραλίας ξενοδοχείου στον κόσμο. Εκεί θα βρεις σίγουρα ένα ενδιαφέρον βιβλίο να διαβάσεις, καθώς η συλλογή εμπλουτίζεται συνεχώς από τους επισκέπτες, ενώ στο τέλος του καλοκαιριού τα βιβλία δωρίζονται στα σχολεία της περιοχής. Μια εξαιρετική ενέργεια που διακρίθηκε  στα φετινά Tourism Awards με ασημένιο βραβείο στην κατηγορία “καινοτοµία εµπειρίας”.

 

Μπορείς να χαλαρώσεις στην πισίνα διαβάζοντας το βιβλίο σου, να κατέβεις στην παραλία, να περπατήσεις, να κάνεις ιππασία, να κολυμπήσεις η απλά να ξαπλώσεις στον ήλιο όλη την ημέρα.

 

Όταν πεινάσεις θα μετακινηθείς λίγα μέτρα πιο πέρα στο εστιατόριο  MEZE για να απολαύσεις φρέσκο ψάρι και θαλασσινά δίπλα στο κύμα, με την άμμο στα πόδια σου.

 

 

Αν έχεις διάθεση για θαλασσινές εξορμήσεις, το  ιστιοπλοϊκό του Thalatta είναι εκεί και σε περιμένει. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ζητήσεις από τους υπευθύνους του ξενοδοχείου να οργανώσουν  για σένα και την παρέα σου μια ημερήσια επίσκεψη στα κοντινά νησιά της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου είτε μια μεγαλύτερη διαδρομή στο Αιγαίο.

 

Αν πάλι σου αρέσουν οι δραστηριότητες στη φύση, τότε βρίσκεσαι στο ιδανικό μέρος. Το πανέμορφο  φαράγγι της Μπουλοβίναινας, 3χμλ δυτικά από το χωριό της Αγίας Άννας, βρίσκεται σε απόσταση μόνο 20’ από τον κεντρικό δρόμο και προσφέρεται για μια μικρή βόλτα στη φύση. Η διαδρομή προς τους  καταρράκτες του Δρυμώνα, πάνω από τις Ροβιές, σηματοδοτημένη και με βοηθητικά σχοινιά και γέφυρες στα δύσκολα σημεία, επιβραβεύει τους  πεζοπόρους καταλήγοντας σε μία λίμνη με έναν καταρράκτη 15 μέτρων.

 

Η περιοχή της Αγίας Άννας είναι ιδανική και για  ποδηλάτες, καθώς είναι γεμάτη με πανέμορφες διαδρομές σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο.

 

Μπορείς να πάρεις το ποδήλατο για να κάνεις βόλτα στον διπλανό οικισμό, την  Αγκάλη. Στο τέλος του χωριού ξεκινά ένα μονοπάτι που καταλήγει σε μια μικρή και καλά κρυμμένη παραλία ονόματι  Αχλάδι, ιδανική για πριβέ κολύμπι και πικ νικ . Όχι, δεν χρειάζεται να ετοιμάσεις εσύ το καλάθι, αρκεί να το ζητήσεις από τους καλούς ανθρώπους του Thalatta.

 

Αν πάλι σου αρέσει η  μαγειρική, δεν έχεις παρά να διασφαλίσεις λίγο χρόνο για να επισκεφθείς την  Kyra. Στο παραδοσιακό σπίτι της Γωγώς θα μάθεις πώς να μαγειρεύεις συνταγές αιώνων κι ενώ στρώνετε όλοι μαζί το τραπέζι θα ανακαλύψεις τους αυθεντικούς ανθρώπους της Εύβοιας. Επίσης, μόλις ανακάλυψες πού θα σου χρειαστεί ο πλάστης που είδαμε παραπάνω.

Όλα καλά αλλά τι καλύτερο από ένα χαλαρωτικό μασάζ μετά από κολύμπι,  ιππασία, ιστιοπλοΐα, πεζοπορία και ποδήλατο; Το  SPA του Thalatta Seaside Hotel λειτουργεί σε έναν υπέροχο χώρο που σε ηρεμεί και σε χαλαρώνει. Δεν έχεις παρά να αφεθείς στα έμπειρα χέρια των θεραπευτών που θα σε φροντίσουν με αρχαίες και σύγχρονες θεραπείες προσώπου, μασάζ, ρεφλεξολογίας και σιάτσου.

A young woman having massage in tropical spa A young woman having massage in tropical spa

 

Μετά την απόλυτη χαλάρωση στο SPA, κατεβαίνω ξανά στην πισίνα για να πιω ένα ποτό στο  Exedra Lounge  δίπλα στο open air τζάκι.  Σκέφτομαι πόσο δίκιο είχε ο Δημήτρης. Κυριακή βράδυ. Αποφόρτιση 100%.

Μετά από τρεις μόνο ημέρες στη Βόρεια Εύβοια, η πανέμορφη Αγία Άννα και η μοναδική εμπειρία διαμονής  στο Thalatta Seaside Hotel γέμισαν την houseofmyrtile  τσάντα μου με καλοκαιρινές αναμνήσεις που με κάνουν να θέλω να έρθω ξανά και ξανά σε αυτή την πανέμορφη γωνιά της Βόρειας Εύβοιας. Ευτυχώς είναι μόλις 2 ώρες μακριά.

Copyright 2009

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα