ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ

Ο Χρήστος- Γεώργιος (Άκης) Σκέρτσος (γενν. 1976) είναι Έλληνας πολιτικός και δημοσιογράφος και εν ενεργεία Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ. Ανήκει στον στενό κύκλο συνεργατών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις 9 Ιουλίου 2019, διορίστηκε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου. Πτυχιούχος της Σχολής Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1995-1999). Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master of Arts) στον τομέα του Political Management and Lobbying από το Πανεπιστήμιο George Washington των ΗΠΑ. Διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα (Ιούλιος 2012 - Ιούνιος 2014). Ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) από τον Ιούνιο του 2014. Είναι μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ, Γραμματέας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ-Junior Achievement) και Ταμίας του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΒΙΑΝ).

Τουρίστας στον Πόρο

Ζητείται πλούσιος στην Ελλάδα για να φορολογηθεί

Ο καυγάς για τη φορολογία στην Ελλάδα, είναι άνευ ουσίας, καθώς αυτοί που τσακώνονται δεν γνωρίζουν ποιος είναι πλούσιος, ποιος είναι φτωχός και ποια είναι η μεσαία τάξη. Η άγνοια είναι βολική για όσους προτιμούν τα επιδόματα και τους έμμεσους φόρους.

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ προς Σκέρτσο: "Η ΝΔ γυρίζει τον διάλογο στη Θράκη σε σκοτεινές εποχές"

«Για ψηφοθηρικούς λόγους η Νέα Δημοκρατία γυρίζει τον διάλογο για τη Θράκη σε σκοτεινές εποχές, δημιουργεί ένταση επιχειρώντας να διχάσει τους πολίτες της περιοχής» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στον Άκη Σκέρτσο.

Ο Άκης Σκέρτσος

Σκέρτσος: "Μόνο η ΝΔ ξέρει πώς να φέρει τις κότες να γεννήσουν αυγά στην Ελλάδα"

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ παραλλήλισε τους φόρους και τους επενδυτές με αυγά και κότες, για να υποστηρίξει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ “αγαπούν τα αυγά και τις ομελέτες αλλά μισούν τις κότες”.

Διονύσης Τεμπονέρας

Τεμπονέρας: Ομολογία Βορίδη για το πλαστό "έγγραφο" του ΓΛΚ που διακινούσαν προεκλογικά Σκέρτσος και ΝΔ

"Πλαστό αποδείχθηκε το έγγραφο που ο κ. Σκέρτσος κουνούσε στα κανάλια ως δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους" δήλωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας. "Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να μην κρυφτεί".

Η ΝΔ, οι φόροι και το καφενείο των "επιτελικών"

Η ΝΔ, οι φόροι και το καφενείο των "επιτελικών"

Σύγχυση και προπαγάνδα, σε τεχνοκρατικό ύφος, από τη Νέα Δημοκρατία που υποστηρίζει επισήμως ότι η μείωση των έμμεσων φόρων συμφέρει τους... πλούσιους. Η ανάρτηση του Σκέρτσου και η "απογείωση" από τον Θεοχάρη.

Αποδείξεις (φωτογραφία αρχείου)

Αγοραστική δύναμη και φόροι: Οι απλουστεύσεις και η σκληρή πραγματικότητα

Σε περιόδους όπως η τωρινή με υψηλό πληθωρισμό που εκτινάσσει τις “αποδόσεις” του ΦΠΑ, δυσανάλογο των δυνατοτήτων τους βάρος σηκώνουν οι αδύναμοι που λαμβάνουν και “χαμηλό αντίδωρο” με τα όποια “market pass” σε σχέση με τις υπεραποδόσεις ΦΠΑ.

Άκης Σκέρτσος

Σκέρτσος: Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ για Οζγκιούρ - "Ακραία τουρκική προπαγάνδα"

Ερωτηματικά για τα κριτήρια με τα οποία "υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ την εξωτερική πολιτική και άμυνα έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού" από τον Άκη Σκέρτσο, με αφορμή δηλώσεις του υποψηφίου του κόμματος στη Ροδόπη.

Οι πρωταγωνιστές του Succession θα ένιωθαν πολύ άνετα στην Ελλάδα

Το success(ion) story της ΝΔ - Μην φορολογείτε τους Κροίσους

Κροίσοι μες στην κρίση και χωρίς φορολόγηση υπερκερδών, το νέο δόγμα της ΝΔ μετά τη νίκη της στις εκλογές. Απόλυτη διαστρέβλωση των λεγόμενων της Πόπης Τσαπανίδου σε μια απόπειρα "κατασκευής" νέας υπόθεσης Κατρούγκαλου και επίθεση στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Άκης Σκέρτσος

Αλαζονεία και προπαγάνδα: "Φταίνε οι άλλοι" και "μην αγγίζετε τους πλούσιους"…

Παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, το στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας έχει γεμίσει αλαζονεία μετά τη μεγάλη νίκη στις 21 Μαϊου. Ο Ακης Σκέρτσος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ΝΔ προσπαθεί να αντιμετωπίσει το "σκιάχτρο" της "παντοδυναμίας" Μητσοτάκη

Ο Α.Σκέρτσος χαρακτήρισε ψευδοεπιχειρήματα και φύλλο συκής της αντιπολίτευσης τη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ότι δεν πρέπει η ΝΔ στις δεύτερες εκλογές να ξαναπάρει υψηλό ποσοστό.

Άκης Σκέρτσος

Άκης Σκέρτσος: "Θα προχωρήσουμε μαζί για να διορθώσουμε όσα στραβά έγιναν"

Για θετική ψήφο και ανανέωση εντολής έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα και τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Όσα είπε για τα σενάρια εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου

ΣΥΡΙΖΑ: Καμία επιβάρυνση στη μεσαία τάξη, μόνο μειώσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

"Καμία αλλαγή επιβάρυνσης των μισθωτών και των ελεύθερων επαγγελματιών σε σχέση με τις ασφαλιστικές τους εισφορές δεν προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ" τονίζει η κα. Τσαπανίδου σε απάντησή της στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Άκης Σκέρτσος

ΠΟΑΕΑ κατά Σκέρτσου: "Απαράδεκτη η δήλωση για τις γερμανικές αποζημιώσεις - Δεν έχει θέση στην κυβέρνηση"

Τις δηλώσεις του Άκη Σκέρτσου για τις γερμανικές αποζημιώσεις σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.

Άκης Σκέρτσος

Σκέρτσος: Νομοθετική ρύθμιση για την κοστολόγηση των οικονομικών προγραμμάτων

Την ανάγκη για αξιόπιστα και υλοποιήσιμα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων που θα πρέπει να κοστολογούνται από επίσημο φορέα επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Μετά το debate: Το Μαξίμου κάνει damage control για υποκλοπές και “κλέβει” ατάκες Κουτσούμπα

Μετά το debate: Το Μαξίμου κάνει damage control για υποκλοπές και “κλέβει” ατάκες Κουτσούμπα

Ο Α. Σκέρτσος δήλωσε ότι ο Κ. Μητσοτάκης διάβαζε Economist όταν αναφέρθηκε σε “σκάνδαλο υποκλοπών”. Επικαλέστηκε τον ΓΓ του ΚΚΕ περί “προοδευτικής διακυβέρνησης- μούφα”.

Σκέρτσος: Η έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ ισχύει και για τα υφιστάμενα συμβόλαια ασφάλισης

Σκέρτσος: Η έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ ισχύει και για τα υφιστάμενα συμβόλαια ασφάλισης

Ο Α.Σκέρτσος αναφέρθηκε στα τρία νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης χθες, διευκρινίζοντας ότι όσοι έχουν ήδη ασφαλίσει το ακίνητο για φυσικές καταστροφές θα ωφεληθούν