ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ

Ο Χρήστος- Γεώργιος (Άκης) Σκέρτσος (γενν. 1976) είναι Έλληνας πολιτικός και δημοσιογράφος και εν ενεργεία Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ. Ανήκει στον στενό κύκλο συνεργατών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις 9 Ιουλίου 2019, διορίστηκε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου. Πτυχιούχος της Σχολής Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1995-1999). Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master of Arts) στον τομέα του Political Management and Lobbying από το Πανεπιστήμιο George Washington των ΗΠΑ. Διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα (Ιούλιος 2012 - Ιούνιος 2014). Ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) από τον Ιούνιο του 2014. Είναι μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ, Γραμματέας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ-Junior Achievement) και Ταμίας του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΒΙΑΝ).

O Άκης Σκέρτσος

Σκέρτσος: Είναι νωρίς να μιλήσουμε για το Πάσχα

"Δεν μπορούμε να πούμε κάτι ακόμη για τις πασχαλινές διακοπές" τόνισε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ 'Ακης Σκέρτσος. Τι είπε για τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαϊα, για το άνοιγμα των σχολείων και τα self test.

Ο Άκης Σκέρτσος στην ενημέρωση για τον κορονοϊό

Σκέρτσος: Η αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία στις τρεις πόλεις δεν επέτρεψε το άνοιγμα του λιανεμπορίου

"Αυτή είναι η φύση της πανδημίας, αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να την διαχειριζόμαστε" δήλωσε για την αιφνίδια αλλαγή πλεύσης για άνοιγμα λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη ο Άκης Σκέρτσος.

Άνοιγμα της εστίασης

Lockdown: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης για την εστίαση - Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη

Ανακοινώσεις για την εστίαση θα πραγματοποιηθούν μετά από σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους συναρμόδιους υπουργούς και εκπροσώπους του κλάδου, που σχεδιάζεται να ανοίξει σταδιακά από τα μέσα Απριλίου.

Μεγάλη Εβδομάδα του 2020 με lockdown

Πάσχα 2021: Τα σενάρια για τις μετακινήσεις εκτός νομού

"Όνειρο θερινής νυκτός" φαντάζει, αυτή τη στιγμή, η απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός νομού ενόψει Πάσχα. Πότε ενδέχεται να γίνει, εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων, η άρση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ 'Ακης Σκέρτσος

Σκέρτσος: Πρακτικά ανεφάρμοστη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα pcr test - Θα στοίχιζε 2,4 δισ. το μήνα

Για "fake news και ανεφάρμοστες προτάσεις με στόχο την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης γύρω από κρίσιμα ζητήματα δημόσιας υγείας", κατηγορεί ο κ. Άκης Σκέρτσος τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άκης Σκέρτσος

Παραδοχή Σκέρτσου για Νέα Σμύρνη: Αν δεν είχε συμβεί το πρώτο περιστατικό, δεν θα ακολουθούσαν τα υπόλοιπα

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος αναγνώρισε ότι αν δεν είχε συμβεί το πρώτο περιστατικό στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Κυριακή, δεν θα είχαν επακολουθήσει τα άλλα.