Αλαλούμ με την επιστράτευση των εργαζόμενων στην καθαριότητα

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ "ΠΝΙΓΟΥΝ " ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (EUROKINISSI)
ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ "ΠΝΙΓΟΥΝ " ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Την πολιτική επιστράτευση των οδηγών απορριμματοφόρων και επίταξη των φορτηγών οχημάτων, αποφάσισε η κυβέρνηση. Ξέχασαν αυτούς που κάνουν την αποκομιδή!

Η απόφαση τέθηκε σε ισχύ από χθες το πρωί, ωστόσο τα ατομικά φύλλα της επιστράτευσης δεν είχαν επιδοθεί έως αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με την απόφαση, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εξουσιοδοτούνται οι υπουργοί και ο Περιφερειάρχης Αττικής, να προβούν σε πολιτική κινητοποίηση των οδηγών των απορριμματοφόρων και των φορτηγών στους Δήμους Αττικής.

Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την ανάγκη να αποτραπούν οι σοβαρότατοι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία, εξαιτίας της μακροχρόνιας μη αποκομιδής των απορριμμάτων από τους εργαζομένους στις υπηρεσίες καθαριότητας όλων των δήμων της Περιφέρειας Αττικής.

ADVERTISING

"Τόσο η απόφαση πολιτικής επιστράτευσης για τους οδηγούς των απορριμματοφόρων οχημάτων και των φορτηγών οχημάτων όσο και η επίταξη των απορριμματοφόρων οχημάτων και φορτηγών οχημάτων  αφορούν ΜΟΝΟ τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος.

Σημειώνεται δε, ότι τα μεσάνυχτα, το Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε παράνομη, αν και όχι καταχρηστική, την απεργία των δημοτικών υπαλλήλων, ωστόσο οι απεργοί καλύπτονται συνδικαλιστικά από την απεργία της ΑΔΕΔΥ και έτσι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν είναι υποχρεωμένοι, να αναλάβουν καθήκοντα.

Κατά συνέπεια, οι οδηγοί θα κινούνται μεν στους δρόμους της Αττικής, αλλά χωρίς εργάτες και άρα, χωρίς να μαζεύουν σκουπίδια.

"Θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας"

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Γ. Χαρίσης, έκανε λόγο για "πανικό και σκοπιμότητα" εκ μέρους της κυβέρνησης, ενώ προειδοποίησε για καθολική σύγκρουση.

Ο κ. Χαρίσης ανέφερε ότι υπάρχουν εργολαβικά συμφέροντα  και οργανωμένο σχέδιο πίσω από την αποκομιδή και τη διαχείριση των σκουπιδιών, ενώ εκτίμησε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για την αποκομιδή των σκουπιδιών, σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι αναγκαστούν να δουλέψουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο στρατός στη μάχη των σκουπιδιών

Επίθεση με μολότοφ σε ιδιωτικά απορριμματοφόρα

SHARE:

24Media Network