Αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Δεν λένε να σταματήσουν τις προκλητικές νυχτερινές πτήσεις οι Τούρκοι. Με τη δύση του ηλίου, σχηματισμός μαχητικών μπήκε στο Αιγαίο

Το γύρο της Χίου έκανε σχηματισμός έξι τουρκικών μαχητικών F-16 που μπήκε στο Αιγαίο και παραβίασε δύο φορές τον εθνικό εναέριο χώρο.

Αυτή ήταν και η τρίτη νυχτερινή πτήση τουρκικών αεροσκαφών το τελευταίο δίμηνο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρμόδιων στρατιωτικών φαίνεται ότι θα τις επαναλαμβάνουν κατά διαστήματα.

Νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας είχαν μπει στο FIR Αθήνας, διαδοχικά, δυο αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας της Τουρκίας τα οποία έκαναν συνολικά 10 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Το ένα από αυτά ήταν σε ΝΑΤΟική αποστολή.

Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, μία τουρκική κορβέτα, που είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Σμύρνης με σκοπό να πλεύσει προς την Ανατολική Μεσόγειο , όπου θέλει να ξεκινήσει έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, "έκοβε βόλτες" στο Αιγαίο.

SHARE:

24Media Network