Δεύτερη ημέρα κατάληψης του ΙΚΑ

ΑΘΗΝΑ-Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ από ΑΜΕΑ-Τους αύξησαν την συμμετοχή στα τεχνητά μέλη.(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ από ΑΜΕΑ-Τους αύξησαν την συμμετοχή στα τεχνητά μέλη.(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) EUROKINISSI

Για δεύτερη συνεχή ημέρα συνεχίζονται οι καταλήψεις στα κτίρια του ΙΚΑ στην οδό Αριστοτέλους. Αποκλεισμένη η είσοδος. Διαμαρτυρία για τα κριτήρια της παροχής επιδομάτων

Υπό κατάληψη παραμένουν για δεύτερη μέρα τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου από ομάδα νέων με αναπηρία, μέλη της Κίνησης Ατόμων με αναπηρία, που διαμαρτύρονται για εγκύκλιο αναφορικά με τα κριτήρια παροχής βοηθημάτων, όπως είναι τα ορθοπεδικά και ορθωτικά είδη, τα τεχνητά μέλη, καθώς και για την περικοπή των προνοιακών τους επιδομάτων.

Όπως υποστηρίζουν, με τις ρυθμίσεις της νέας εγκυκλίου περιορίζεται η πρόσβαση στα βοηθήματα, ενώ καλούνται να καταβάλλουν συμμετοχή μεγαλύτερη του το 25% προκειμένου να τα προμηθευτούν.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΙΚΑ υποστηρίζει ότι η εγκύκλιος δεν περιορίζει την πρόσβαση στα βοηθήματα και αποσκοπεί στην αντιστοίχηση των τιμών των βοηθημάτων και στην αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας αλλά και περιπτώσεων οργανωμένης απάτης, όπως εκείνης που είχε συμβεί κατά το παρελθόν με αναπηρικά αμαξίδια.

Τη Δευτέρα οι καταληψίες είχαν συνάντηση με τον υποδιοικητή του ΙΚΑ κ. Διονύση Πατσιούρη, και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον διοικητή κ. Σπυρόπουλο ο οποίος μετέβη επιτόπου και ζήτησε από τους διαμαρτυρόμενους να τερματίσουν την κατάληψη και εν συνεχεία να ανέβουν στο γραφείο του προκειμένου να συζητήσουν. Οι καταληψίες αρνήθηκαν, δηλώνοντας πως δεν θα αποχωρήσουν εάν δεν συναντηθούν πρώτα με τον υπουργό Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΑΜΕΑ κατέλαβαν το ΙΚΑ

SHARE:

24Media Network