ΑΜΥΝΑ

Ο Στέλιος Πέτσας

Πέτσας για Τουρκία: "Είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα"

"Έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας, τους συμμάχους μας στο πλευρό μας και τη δύναμη να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα" τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Στρατός στον Έβρο

Η Τουρκία προκαλεί, ο Έβρος "σφραγίζεται" - Μετάβαση Χρυσοχοΐδη, επέκταση φράχτη

Στον Έβρο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σε πλήρη επιφυλακή και εγρήγορση βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και η ΕΛ.ΑΣ. μετά και το νέο μπαράζ προκλήσεων από πλευράς της Τουρκίας, έναντι της Ελλάδας.

Έβρος

Τουρκικό ΥΠΕΞ: "Δεν θα ανεχθούμε τετελεσμένα στον Έβρο"

"Δεν υπάρχουν αμοιβαία συμφωνημένες γεωγραφικές συντεταγμένες αυτού του συγκεκριμένου τμήματος των συνόρων που είναι συμβατές με τη συμφωνία του 1926" ισχυρίζεται η Τουρκία, επικαλούμενη "φυσικούς και τεχνητούς παράγοντες".

Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στον Έβρο

Υπουργείο Άμυνας για Έβρο: "Ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από ξένες δυνάμεις"

Το ΥΕΘΑ διαψεύδει τα δημοσιεύματα που θέλουν τουρκικά στρατεύματα να καταλαμβάνουν ελληνική περιοχή στον Έβρο. Πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δένδιας για Έβρο: Fake news και "ντροπή" τα περί κατάληψης ελληνικού εδάφους από Τούρκους

Δένδιας για Έβρο: Fake news και "ντροπή" τα περί κατάληψης ελληνικού εδάφους από Τούρκους

"Η γελοιότητα συμπορεύεται με την ανευθυνότητα" αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας και χαρακτηρίζει fake news τα δημοσιεύματα περί παρουσίας τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο.

Ελληνικά F-16 αναχαίτισαν τουρκικά μαχητικά που παραβίασαν το FIR Αθηνών

Νέα πρόκληση: Τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι

Τα τουρκικά F-16 αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Τουρκικό F -16

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε ΝΑΤΟ: "Κίνδυνος ατυχήματος στο Αιγαίο"

Με τον πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, πτέραρχο, και τον αναπληρωτή διοικητή των συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη, συνομίλησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κ. Φλώρος. Κατήγγειλε τη στάση της Τουρκίας.

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Δεν παρενοχλήσαμε το ελικόπτερο με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Δεν παρενοχλήσαμε το ελικόπτερο με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν την Κυριακή το ελικόπτερο με το οποίο κινούνταν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Για "αναγνωριστική αποστολή" κάνει λόγο το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Μέχρι τα Ψαρά έφτασαν τα τουρκικά F16

Μέχρι τα Ψαρά έφτασαν τα τουρκικά F16

Παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου από δύο μαχητικά της τουρκικής αεροπορίας κατεγράφη το μεσημέρι της Τετάρτης, προτού αναχαιτιστούν από τις ελληνικές δυνάμεις.

Γεώτρηση.

ΥΠΕΞ: Η Τουρκία εμμένει σε παραβατικές συμπεριφορές

"Η εμμονή σε παραβατικές συμπεριφορές δεν παράγουν δίκαιο, ούτε δημιουργούν τετελεσμένα" αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την εξαγγελθείσα παράνομη γεώτρηση της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.