Κακοκαιρία: Ισχυρή καταιγίδα στην Αθήνα – Πτώση δέντρου και διακοπή κυκλοφορίας στα Εξάρχεια
Διαβάζεται σε 4'
Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αθήνα, το μεσημέρι της Τρίτης. Πτώση δέντρου και διακοπή κυκλοφορίας στη συμβολή της Χαριλάου Τρικούπη με τη Διδότου.
- 22 Σεπτεμβρίου 2026 13:39
Ισχυρή βροχόπτωση εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (22/09) στο κέντρο της Αθήνας, με πολίτες και τουρίστες να σπεύδουν να βρουν καταφύγιο από την κακοκαιρία.
Η έντονη κακοκαιρία προκάλεσε, μεταξύ άλλων, την πτώση ενός δέντρου κοντά στη συμβολή της Χαριλάου Τρικούπη με τη Διδότου, στην περιοχή των Εξαρχείων.
Το μεγάλο δέντρο έπεσε ανάμεσα σε οχήματα και κλήθηκε η Πυροσβεστική προκειμένου να το απομακρύνει και να ανοίξει τη Διδότου, στην οποία διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία. Το δέντρο προκάλεσε περιορισμένες φθορές σε ένα όχημα.
Για την Αττική βρίσκεται σε ισχύ προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντικές τοπικές διαφοροποιήσεις.
ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ:
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο καιρού – Πού θα χτυπήσουν οι βροχές
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε, το μεσημέρι της Δευτέρας (21/9), με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) να εκδίδει “πορτοκαλί προειδοποίηση” για τέσσερις περιοχές.
Όπως αναφέρεται, επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα Τρίτη (22-09-2026) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (23-09-2026), με κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή του βορειοδυτικού Αιγαίου.
Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
Σήμερα Τρίτη (22-09-2023)
- α. Στη Θεσσαλία (ν. Μαγνησίας, κυρίως θαλάσσια – παράκτια) και τις Σποράδες και την Εύβοια (κυρίως κεντρική και βόρεια) κατά διαστήματα.
- β. Στη Χαλκιδική μέχρι νωρίς το απόγευμα.
Την Τετάρτη (23-09-2026)
- Στη Θεσσαλία (ν. Μαγνησία, κυρίως θαλάσσια – παράκτια), τις Σποράδες και την Εύβοια (κυρίως κεντρική και βόρεια) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Δείτε φωτογραφίες από την καταιγίδα στην Αθήνα
Ο καιρός την Τρίτη (22/09)
Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους έντονες και βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια τους 25 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 30 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός την Τετάρτη (23/09)
Στα ανατολικά και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες νωρίς το πρωί, κυρίως στα θαλάσσια με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.
Ο καιρός την Πέμπτη (24/09)
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.