Αντιστράτηγος έτριξε τα δόντια της ΕΕ: Πού είναι η αλληλεγγύη σας στην Κύπρο

Φωτό αρχείου: ΓΕΕΦ

Από τις Βρυξέλλες ο αρχηγός του ΓΕΕΦ Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, μίλησε σε υψηλούς τόνους σε επίπεδο αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων με αφορμή μια εκπαίδευση στο Νατοϊκό κέντρο εκπαίδευσης στο Oberammergau.

Ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ (Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς) Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, προκάλεσε την προσοχή όλων των Ευρωπαίων στην τακτική σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σε επίπεδο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων που πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2019, στις Βρυξέλλες.

Ο Αντιστράτηγος Λεοντάρης τα είπε έξω από τα δόντια στους Ευρωπαίους, υπενθυμίζοντας τους μια λέξη: Αλληλεγγύη.

Αφορμή που δόθηκε στο Στρατηγό Λεοντάρη να υπενθυμίσει για μία ακόμα φορά την ανάγκη για έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν η μη παρακολούθηση μιας προγραμματισμένης εκπαίδευσης ενός Κύπριου Αξιωματικού- ο οποίος υπηρετεί στο Στρατιωτικό επιτελείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης – στο Νατοϊκό κέντρο εκπαίδευσης στο Oberammergau.

Το οξύμωρο στην υπόθεση είναι ότι την εκπαίδευση θα την παρακολουθούσε ως μέλος του Στρατιωτικού Επιτελείου της ΕΕ και όχι ως Κύπριος Αξιωματικός. Ο Αξιωματικός είχε γίνει δεκτός αλλά μόλις άρχισε να παρακολουθεί την εκπαίδευση, τον ενημέρωσαν ότι έπρεπε να φύγει! Γιατί; Ποιοι ενοχλήθηκαν;

Ουδείς τόλμησε να εξηγήσει στον Α/ΓΕΕΦ τι συνέβη, αλλά ο ίδιος έχει τις πληροφορίες του.

Πηγή: 

militaire

SHARE:

24Media Network