Νέα NAVTEX Τουρκίας: Σβήνει από τον χάρτη το Καστελόριζο - Βγάζει το Barbaros

Η Τουρκική navtex

Η περιοχή που έχει επιλέξει για τον πολύμηνο πλου του Barbaros είναι περιοχή που η Άγκυρα θεωρεί ότι φθάνει η δική της ΑΟΖ. Μόνο που για να το καταφέρει αυτό…σβήνει από τον χάρτη το Καστελόριζο.

Η Τουρκία αρχίζει να ανεβάζει “στροφές” και μαζί και την θερμοκρασία στο θερμόμετρο της έντασης στις σχέσεις της με Ελλάδα και Κύπρο! Πριν από λίγο εξέδωσε NAVTEX με την οποία ενημερώνει ότι:

Σύμφωνα με τα στίγματα που έχουν δοθεί, η περιοχή δεν “πατάει” σε κάποιο από τα “οικόπεδα” της κυπριακής ΑΟΖ. Ωστόσο είναι μια περιοχή που στέλνει ένα σαφέστατο μήνυμα προς την Αθήνα. Κι αυτό το μήνυμα λέει ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να αφήσει την Ελλάδα να οριοθετήσει την ΑΟΖ της με βάση τα όσα δικαιούται και επιβάλλονται από το διεθνές δίκαιο. Η περιοχή που έχει επιλέξει για τον πολύμηνο πλου του Barbaros είναι περιοχή που η Άγκυρα θεωρεί ότι φθάνει η δική της ΑΟΖ. Μόνο που για να το καταφέρει αυτό…σβήνει από τον χάρτη το Καστελόριζο.

Όπως και να ΄χει είναι προφανές ότι οι Τούρκοι σκοπεύουν να τραβήξουν το σχοινί και η Ελλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει όλα τα ενδεχόμενα.

ADVERTISING

Η NAVTEX και ο χάρτης:

Νέα NAVTEX Τουρκίας: Σβήνει από τον χάρτη το Καστελόριζο - Βγάζει το Barbaros

Ακούστε όσα σημείωσε στον News 24/7 στους 88,6 ο Πάρης Καρβουνόπουλος .

Από την πλευρά του ο αν. Καθηγητής Κοινοτικού Δικαίου Προμηθειών και Διεθνών Σχέσεων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων κ.Πολύκαρπος Αδαμίδης μιλώντας στον σταθμό μας και στον Γιώργο Βούλγαρη ανέφερε ότι "η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα με το Καστελόριζο να είναι στο μάτι της".

Διαβάστε ακόμη στο Militaire:

Ο Καμμένος μετά από Ουάσινγκτον πάει Μόσχα

Λαφαζάνης κατά της ιδιωτικοποίησης της αεροπορικής βάσης Καλαμάτας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος, Τουρκία, ΑΟΖ
SHARE:

24Media Network