Ποιός θα είναι ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ; Οι δύο βασικοί υποψήφιοι

Ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χ.Χριστοδούλου και ο εκτελών χρέη Α/ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Κ.Φλώρος
Ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χ.Χριστοδούλου και ο εκτελών χρέη Α/ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Κ.Φλώρος EUROKINISSI

Τι θα σημαίνει η επιλογή για καθέναν από τους δύο επικρατέστερους διαδόχους του Ευάγγελους Αποστολάκη στο αξίωμα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Κρίσεις Αρχηγών σήμερα, λένε οι πληροφορίες από το ΥΠΕΘΑ, με δύο πρόσωπα να έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για να επιλεγούν για τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ.

Όπως γράφει το Militaire.gr το ένα είναι ο Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, νυν Α/ΓΕΑ. Το δεύτερο ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Η επιλογή του πρώτου είναι το “ήπιο σενάριο” των κρίσεων , ενώ η επιλογή Φλώρου αποτελεί το σενάριο που θέλει “κρίσεις σε βάθος” σε όλα τα επίπεδα.

Επειδή γίνεται συζήτηση για τις πολλές αποστρατείες που θα προκαλέσει η πιθανή επιλογή Φλώρου, πηγές που γνωρίζουν τι προβλέπεται, επισημαίνουν “ότι δεν είναι απαραίτητο να “φύγουν” οι αρχαιότεροι. Η επιλογή για τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ δεν επηρεάζει τις κρίσεις στο ΓΕΣ, εκτός αν οι αρχαιότεροι του Αντιστράτηγου Φλώρου δεν θελήσουν να παραμείνουν”.

Από το επιτελείο του ΥΕΘΑ έχει τηρηθεί “σιγή ασυρμάτου” για τις προθέσεις του και είναι το πρώτο δείγμα γραφής του σ΄ ότι έχει να κάνει με τα “στεγανά” στην ενημέρωση και στις διαρροές.

Για το ΓΕΣ κυκλοφορούν δύο ονόματα Αντιστρατήγων ως πιθανών διαδόχων του νυν Α/ΓΕΣ. Στο ΓΕΝ δεν αποκλείεται η παραμονή του Α/ΓΕΝ για τρίτο χρόνο, ενώ είναι πολύ πιθανή η αλλαγή Αρχηγού Στόλου.

Διαβάστε ακόμη στο Militaire.gr:

Η επιλογή Αποστολάκη και ποιοι πρέπει ν΄ αρχίζουν να διαβάζουν Καβάφη για τα θέματα Άμυνας

Τα “καλορίζικα” του Ακάρ στον Αποστολάκη με μια μέρα καθυστέρηση: 62 παραβιάσεις στο Αιγαίο

Η Βουλγαρία ενέκρινε την αγορά F-16V

SHARE: