Προς αναβάθμιση σε S -400 οι S -300 που διαθέτει η Ελλάδα

Ρωσικοί πύραυλοι
Ρωσικοί πύραυλοι AP

Οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Ρωσίας, κατά την επίσκεψη του πρώτου στην Μόσχα, συζήτησαν την ουσιαστική αναβάθμιση των S-300. Σχεδιάστηκε και μια βολή των S-300 μέχρι τον Μάρτιο.

Στην ατζέντα των συζητήσεων που είχαν στη Μόσχα, οι Υπουργοί Άμυνας Ελλάδας Π. Καμμένος και Ρωσίας Σ. Σόιγκου, ήταν και η συνεργασία στον αμυντικο- βιομηχανικό τομέα.

Όπως μεταδίδει για το militaire.gr ο Χρήστος Καπούτσης που παρακολούθησε από κοντά τη συνάντηση Σοιγκού-Καμμένου, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν την ουσιαστική επιχειρησιακή αναβάθμιση  των ρωσικών αντιαεροπορικών  συστημάτων  που διαθέτει η Ελλάδα, S-300 PMU1, TOR-M1, OSA-AKM. 

Ειδικά για τους S-300,  η πρόταση των Ρώσων ήταν να αναβαθμιστούν σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να προσεγγίσουν από πλευράς επιχειρησιακών δυνατοτήτων το υπερσύγχρονη πυραυλικό και αντιαεροπορικό σύστημα S-400!!

ADVERTISING

Θα πρόκειται έτσι, για την εισαγωγή της αναγκαίας τεχνογνωσίας, ώστε η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία μελλοντικά, να είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους S-400.

Επίσης, προτάθηκε η αναβάθμιση των ραντάρ εντοπισμού όλων των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων που διαθέτουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε να μπορούν να εντοπίζουν ακόμη και πολύ μικρά ίχνη αεροσκαφών,  πιθανόν μάλιστα και τύπου Στελθ!

Ακόμη, αποφασίστηκε η απόκτηση ικανού αριθμού πυρομαχικών, ενώ σχεδιάστηκε και μια ακόμη βολή των S-300 μέχρι τον προσεχή Μάρτιο.

Διαβάστε ακόμη στο militaire.gr:

Ο μέγας γρίφος του εκσυγχρονισμού των F-16

Ο ρόλος του Κατάρ στην απελευθέρωση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές φυλακές

Πεδίο μάχης Αιγαίο!52.225 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έχει αντιμετωπίσει η ΠΑ από το 1987

 

 

SHARE:

24Media Network