Πτήσεις υψηλού ρίσκου στο Αιγαίο: C-27 σε κίνδυνο στην Κω κατά την προσγείωση

Πτήσεις υψηλού ρίσκου στο Αιγαίο: C-27 σε κίνδυνο στην Κω κατά την προσγείωση
Φωτό αρχείου Eurokinissi

Τα πληρώματα των ελικοπτέρων και των μεταγωγικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας έδωσαν ηρωικές μάχες έναντι των ακραίων καιρικών φαινομένων σ΄όλο το Αιγαίο.

«Πόλεμος» στο Αιγαίο έναντι ενός «εχθρού» σχεδόν ανίκητου! Όπως γράφει το Militaire.gr  τα πληρώματα των ελικοπτέρων και των μεταγωγικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας έδωσαν χθες ηρωϊκές μάχες έναντι των ακραίων καιρικών φαινομένων σ΄όλο το Αιγαίο με αποστολή να σώσουν ανθρώπινες ζωές! Σε μία απ΄ αυτές τις περιπτώσεις ένα C-27 κινδύνευσε κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του στην Κω όταν εκτός από τους ισχυρούς ανέμους είχε να αντιμετωπίσει και τη σύγκρουση με πτηνό, το οποίο χτύπησε το αεροσκάφος στον ένα κινητήρα.

Οι ισχυροί άνεμοι ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι χειριστές της ΠΑ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το αεροδρόμιο της Σκύρου είχε βγει εκτός αφού καταγράφηκαν πλάγιοι άνεμοι 55 μιλίων! Και δεν ήταν η μοναδική περίπτωση. Στη Σκόπελο όπου υπήρχε ένα ενιάχρονο παιδί που έπρεπε να μεταφερθεί στην Αθήνα ήταν αδύνατη η προσέγγιση από αέρα αλλά και από θάλασσα.

Τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας κατόρθωσαν με μεγάλο κίνδυνο να προσγειωθούν σε Χίο και Κω για να μεταφέρουν ασθενείς. Στην Κω κατά τη διάρκεια της προσγείωσης είχαμε το περιστατικό με το πτηνό που ευτυχώς λόγω της εμπειρίας και της ετοιμότητας του πληρώματος δεν είχε δυσάρεστες συνέπειες πλην την αναγκαστικής παραμονής του αεροσκάφους για έλεγχο και επισκευή στο αεροδρόμιο του νησιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ MILITAIRE.GR:

Γιατί η Τουρκία θέλει δεν θέλει θα αγοράσει τους S-400

Το Πεντάγωνο θα δώσει 300 εκ. δολάρια στους Κούρδους του YPG

Ο Κρητικός Αλεξιπτωτιστής που τραγουδά το “Μακεδονία Ξακουστή” στον αέρα – Βίντεο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα