Καμία ανησυχία για τα αναδρομικά των στρατιωτικών

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

Στους κωδικούς των Γενικών Επιτελείων τα χρήματα των αναδρομικών - Η καταβολή τους είναι πλέον ζήτημα τυπικό.

Κανένα απολύτως θέμα δεν υπάρχει με τα αναδρομικά των στρατιωτικών παρά τα όσα γράφονται. Όπως αναφέρει το Militaire.gr εδώ και λίγα 24ωρα τα χρήματα για την καταβολή τους έχουν κάνει τη διαδρομή υπουργείο Οικονομικών – ΥΠΕΘΑ και από εκεί στους κωδικούς των Γενικών Επιτελείων όπου και βρίσκονται.

Με λίγα λόγια απομένει το πάτημα το πλήκτρου enter για να πάνε στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής και γίνει η καταβολή τους. Τι απομένει; Η τροπολογία που πρότεινε ο Πάνος Καμμένος και θα καταθέσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να αποφευχθεί η φορολόγηση του 35%.

ADVERTISING

Όπως έγραψε το Militaire.gr τα ποσά των αναδρομικών θα φορολογηθούν ως “ειδικό εισόδημα αυτοτελώς φορολογούμενο” και όχι στις φετινές φορολογικές δηλώσεις. Όσοι επικαλούνται την πρόβλεψη της ΚΥΑ που δίνει περιθώριο μέχρι 27 Ιανουαρίου για την καταβολή αναδρομικών σε “ειδικά μισθολόγια”, μάλλον αγνοούν ότι στα ειδικά μισθολόγια δεν περιλαμβάνονται μόνο οι στρατιωτικοί και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας.

Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί εργαζόμενοι που ανήκουν σε ειδικά μισθολόγια. Δεν γνωρίζουμε αν γι΄ αυτούς η επιστροφή των αναδρομικών τους μπορεί να γίνει μέσα στο 2018, όπως προβλέπει ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος για το προσωπικό των Ε.Δ. και των Σ. Α.

Ο νομοθέτης βάζει την ημερομηνία 27 Ιανουαρίου του 2019 να έχουν αποδοθεί σε όλους τους δικαιούχους τα αναδρομικά από τις δικαστικές αποφάσεις. Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι, οι στρατιωτικοί θα πάρουν τα αναδρομικά εντός του μήνα, με πιθανότερη ημερομηνία την 14η Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη

Ποιος φρενάρει την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων;

Ανακοίνωση στρατιωτικών της ΠΟΕΣ για παραπληροφόρηση σχετικά με τα αναδρομικά

Το τυράκι και η φάκα που κανένας μας δεν βλέπει! Ένα βίντεο με 12 εκατομμύρια προβολές μας τη δείχνει

SHARE:

24Media Network