"Συνωστισμός" πολεμικών πλοίων δυτικά της Κύπρου! Οι Τούρκοι έστειλαν φρεγάτα και υποβρύχιο

"Συνωστισμός" πολεμικών πλοίων δυτικά της Κύπρου! Οι Τούρκοι έστειλαν φρεγάτα και υποβρύχιο

Η κατάσταση κλιμακώνεται αναμενόμενα. Η Τουρκία με δηλώσεις του ίδιου του Ερντογάν αλλά και άλλων έχει πει πως θα "είναι εκεί"

“Συνωστισμός” στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κύπρου! Το BARBAROS έχει ρίξει άγκυρα, μεταξύ του δυτικού άκρου του οικοπέδου 4 της κυπριακής ΑΟΖ και το νοτιοανατολικού άκρου του FIR Αθηνών και το πλήρωμά του “χαζεύει” τα πολεμικά πλοία που το “γυροφέρνουν”! Από τη μία η ελληνική φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, από την άλλη μια τουρκική φρεγάτα και λίγο μακρύτερα οι “διαιτητές”: ένα αμερικανικό κι ένα γερμανικό πλοίο παρακολουθούν την κατάσταση. Στο βυθό έχει εντοπιστεί κι ένα τουρκικό υποβρυχίο…

Από το ναύσταθμο του Ακσάζ έχουν αποπλεύσει κι άλλα πολεμικά πλοία των Τούρκων που ακόμη δεν είναι σαφές προς τα που θα πλεύσουν.

Η κατάσταση κλιμακώνεται…αναμενόμενα. Η Τουρκία με δηλώσεις του ίδιου του Ερντογάν αλλά και άλλων έχει πει πως θα “είναι εκεί”. Δηλαδή πέριξ των περιοχών που γίνονται έρευνες. Όχι ακριβώς στο σημείο που γίνονται, γιατί αυτές τις κάνει η Exxon ,συμφερόντων ΗΠΑ.

Η Αθήνα αντιμετωπίζει την κατάσταση με ψυχραιμία κι όπως εκτιμούν η κλιμάκωση που θα επιχειρήσει η Τουρκία θα είναι “ελεγχόμενη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR:

Το Barbaros στην Κύπρο,οι περιπολίες των ελληνικών φρεγατών και η “μοιρασιά” που προτείνουν οι ΗΠΑ

Μπορούν και οι στρατιωτικοί να διεκδικήσουν αναδρομικά δώρα και επιδόματα αδείας;

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ  στο αεροπλανοφόρο Χ.Τρούμαν- ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το Barbaros στην Κύπρο, οι περιπολίες των ελληνικών φρεγατών και η "μοιρασιά" που προτείνουν οι ΗΠΑ

SHARE:

24Media Network