Τι πρότειναν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα για το Πολεμικό Ναυτικό

Τι πρότειναν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα για το Πολεμικό Ναυτικό

Η γαλλική πρόταση για τις για τις Belhara και η "σφήνα" της Lockheed Martin. Όποιος πάρει το συμβόλαιο για τα πλοία θα πρέπει να δώσει σημαντικό ναυπηγικό έργο στα ελληνικά ναυπηγεία στον Σκαραμαγκά.

Στο βίντεο μία από τις αμερικανικές φρεγάτες (Littoral Combat Ship - LCS), που έπεσε στη θάλασσα. Είναι το δεύτερο πλοίο που ναυπηγείται από την Lockheed Martin. Έχουν ήδη πουληθεί τέσσερα στη Σαουδική Αραβία με κόστος πάνω από 11 δισ. ευρώ.

Όπως γράφει το Militaire.gr  αυτά τα πλοία η Lockheed Martin τα έχει προτείνει και στην Ελλάδα, μπαίνοντας σφήνα στη γαλλική πρόταση για τις Belhara.

ADVERTISING

Η ελληνική πλευρά έχει συνδέσει πλέον την επιλογή του επόμενου πολεμικού πλοίου με τα Ναυπηγεία. Όποιος πάρει το συμβόλαιο για τα πλοία θα πρέπει να δώσει σημαντικό ναυπηγικό έργο στα ελληνικά ναυπηγεία.

Οι Γάλλοι μέχρι στιγμής δίνουν λύση στη χρηματοδότηση των Belhara αλλά δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν θα ναυπηγήσουν τις δύο από τις τέσσερις που θέλει το ΠΝ, εδώ στον Σκαραμαγκά.

Αυτή την αναβλητικότητα επιχειρούν να εκμεταλλευθούν οι Αμερικανοί που προτείνουν να ναυπηγήσουν και τα τέσσερα πλοία που προτείνουν στην Ελλάδα. Ποιο είναι το μεγάλο μειονέκτημα; Το γεγονός ότι στον οπλισμό τους δεν προσφέρονται συστήματα που να καλύπτουν την νούμερο ένα απαίτηση του ΠΝ: αντιαεροπορική άμυνα περιοχής.

Μπορεί να αλλάξει απαιτήσεις το ΠΝ; Αν κρίνουμε τι έγινε με τον εκσυγχρονισμό των F-16 , στον οποίο αλλάξαμε τα “μπλοκ” των αεροσκαφών που θέλαμε να εκσυγχρονίσουμε -της αγοράς Μητσοτάκη- με αυτά που δεν χρειάζονταν εκσυγχρονισμό -της αγοράς Καραμανλή- δεν αποκλείουμε τίποτα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR:

Πρόταση στρατιωτικών να δώσουν το 10% των αναδρομικών τους σε ανθρώπους που έχουν οικονομική ανάγκη
Τουρκικό οπλισμένo UAV πέταξε για πρώτη φορά στα Δαρδανέλια! Η νέα απειλή έρχεται…
Είναι ο Κωσταράκος…ο Τόσκας του Κυριάκου Μητσοτάκη;
SHARE:

24Media Network