Τουρκία: Πρώτη δοκιμή των S-400 στην Άγκυρα. Χαμηλές πτήσεις F16

Τουρκία: Πρώτη δοκιμή των S-400 στην Άγκυρα. Χαμηλές πτήσεις F16
Οι ρωσικοί S-400 AP

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, με τις πτήσεις των F16 θα δοκιμαστούν τα ραντάρ του αντιπυραυλικού συστήματος S 400.

Πρώτη δοκιμή του αντιπυραυλικού συστήματος S-400, πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στην Άγκυρα η Τουρκία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Milliyet.

Συμπληρώνει πως “ως εκ τούτου πολεμικά αεροσκάφη F16 θα πραγματοποιήσουν υψηλές και χαμηλές πτήσεις στην τουρκική πρωτεύουσα”.

Ειδικότερα, όπως καταγράφεται, η Νομαρχία Αγκύρας εξέδωσε, αρχικά, ανακοίνωση, ενημερώνοντας τους κατοίκους της πρωτεύουσας για τις χαμηλές πτήσεις, ώστε να μην πανικοβληθούν.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται, τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πληροφορίες, αναφέρουν ότι με τις πτήσεις των F16 θα δοκιμαστούν τα ραντάρ των S-400, ενώ με την ολοκλήρωση αυτών των δοκιμών, αναμένεται, τον Απρίλιο του 2020, να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το αντιπυραυλικό σύστημα.

Αναφέρεται ακόμη ότι, μέχρι στιγμής, η Ρωσία έχει παραδώσει τις δύο συστοιχίες των S400 που αγόρασε η Τουρκία, έναντι του ποσού των 2,5 δις δολαρίων, καθώς και ότι η παράδοση είχε ξεκινήσει στις 12 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται επίσης ότι η παράδοση των υπόλοιπων δύο συστοιχιών αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2020 και το σύστημα να τεθεί σε λειτουργία το 2021.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα