Τουρκικά UAV πέταξαν πάνω από ελληνικά πολεμικά πλοία

Τουρκικά UAV πέταξαν πάνω από ελληνικά πολεμικά πλοία
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Τουρκίας ASSOCIATED PRESS

Τα περιστατικά καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της άσκησης "Παρμενίων 2018" και οι πτήσεις των τουρκικών μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών πραγματοποιήθηκαν νύχτα - Πώς η Ελλάδα προσπαθεί να καλύψει το κενό στο συγκεκριμένο τομέα.

Τουρκικά UAV πάνω από ελληνικά πολεμικά πλοία στην άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ. Σύμφωνα με το Militaire.gr σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018, τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πέταξαν πάνω από πολεμικά πλοία του Στόλου μας.

Έχει συμβεί ακόμη μία φορά κατά τη διάρκεια νυχτερινής άσκησης, όταν οι Τούρκοι απονήωσαν uav από φρεγάτα τους και το έστειλαν πάνω από ελληνικό πολεμικό πλοίο. Όμως όσο περνά ο καιρός οι Τούρκοι φαίνεται να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τα uav’ s ,τα οποία τα στέλνουν όλο και πιο βαθιά στο Αιγαίο. Το ένα απ΄ αυτά εντοπίστηκε από πλοίο που έπλεε ανοιχτά από την Αντίπαρο.

Όλες οι πτήσεις έγιναν νύχτα και είναι η απόδειξη ότι η Τουρκία έχει προχωρήσει πολύ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ακόμη και χωρίς τα…F-35. Η Άγκυρα έχει επενδύσει πολλά στην τεχνολογία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που μπορούν να φέρουν και όπλα. Κατασκευάζονται από την τουρκική αμυντική βιομηχανία και έχουν αρχίσει ήδη να χρησιμοποιούνται στο Αιγαίο. Τα τρία περιστατικά στον ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ, είναι συνέχεια της παραβίασης του εθνικού εναέριου χώρου στη Ρόδο, τη Μεγάλη Πέμπτη του 2018! Το τουρκικό uav είχε αναχαιτιστεί από ελληνικά F-16.

Η Ελλάδα που πρώτη είχε αρχίσει να ασχολείται με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το 1979 ,αλλά στη συνέχεια εγκατέλειψε την προσπάθεια , προσπαθεί να καλύψει το κενό και τον χαμένο χρόνο με “πατέντες” που έχουν αποδειχτεί χρήσιμες. Η ενοικίαση ισραηλινών uav’s είναι μία απ΄ αυτές και όπως φάνηκε στον ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ τα συγκεκριμένα μέσα παρέχουν εξαιρετικές δυνατότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες της πτώσης του τουρκικού A400M

Ο πάστορας Μπράνσον και η πραγματική ιστορία του “Εξπρές του Μεσονυχτίου”

Η ζοφερή κατάσταση της τουρκικής οικονομίας και η αλαζονεία Ερντογάν

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα