Ανθρώπινο γάλα από αγελάδα

Οι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν ένας είδος γενετικά τροποποιημένης αγελάδας η οποία θα παράγει ανθρώπινο γάλα έτσι ώστε το γάλα να είναι πιο θρεπτικό

Το μητρικό γάλα είναι ιδιαίτερα θρεπτικό δίνοντας στο μωρό όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να χτίσει το ανοσοποιητικό του σύστημα και να μειώσει τον κίνδυνο μολύνσεων. Έτσι οι επιστήμονες θέλησαν να δημιουργήσουν μητρικό γάλα χρησιμοποιώντας αγελάδες.

Οι επιστήμονες πίσω από την έρευνα ισχυρίζονται ότι το εν λόγω γάλα από τις τροποποιημένες αγελάδες θα μπορούσαν να αποτελέσουν εναλλακτική λύση για το μητρικό γάλα και το γάλα σε σκόνη για τα μωρά, το οποίο συχνά έχει επικριθεί ως ένα κατώτερο υποκατάστατο.

ADVERTISING

Έτσι σκοπεύουν να λανσάρουν στην αγορά το εν λόγω γάλα ενώ η έρευνα έχει την υποστήριξη μεγάλης εταιρείας.

Ωστόσο όπως είναι φυσικό η εν λόγω πρακτική έχει εξοργίσει διάφορες οικολογικές ομάδες υπέρμαχες του περιβάλλοντος ότι το γάλα αυτό εγείρει πολλά σοβαρά θέματα και κυρίως  κατά πόσο είναι ασφαλές για την υγεία μας.

Ο Δρ Νινγκ Λι από τη μεριά του, επικεφαλής επιστήμονας του συγκεκριμένου project και διευθυντής των εργαστηρίων Αγροβιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Κίνας, επιμένει ότι το γάλα είναι τόσο ασφαλές όσο από μια κοινή αγελάδα.

"Το γάλα αυτό έχει πιο δυνατή γεύση από το συνηθισμένο αγελαδινό" τονίζει, προσθέτοντας ότι απαιτούνται περίπου δέκα χρόνια ή και περισσότερα για να καταλήξει στο ποτήρι μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επιστήμη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στοπ στο παγωτό από μητρικό γάλα

Παγωτό από μητρικό γάλα

SHARE:

24Media Network