Απαλλαγή πέντε κατηγορούμενων για το σκάνδαλο με τα ορθοπεδικά στην Πάτρα λόγω παραγραφής

Απαλλαγή πέντε κατηγορούμενων για το σκάνδαλο με τα ορθοπεδικά στην Πάτρα λόγω παραγραφής

Πέντε από τους συνολικά εννιά κατηγορούμενους για το σκάνδαλο με την προμήθεια ορθοπεδικών υλικών στην Πάτρα, απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής. Η ζημιά για το ΙΚΑ ήταν 3,3 εκατομμύρια ευρώ

Με τέσσερα μόνο άτομα να κάθονται στο εδώλιο από τα συνολικά εννιά, που κατηγορούνται για το σκάνδαλο με τα ορθοπεδικά υλικά στο ΙΚΑ Πάτρας, άρχισε την Τρίτη (18/06) η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Στην έναρξη της διαδικασίας, η έδρα ανακοίνωσε την οριστική παύση της δίωξης τριών γιατρών και δύο προμηθευτών λόγω παραγραφής. Πρόκειται για την υπόθεση που ζημίωσε το ΙΚΑ κατά 3,3 εκατομμύρια ευρώ και αφορούσε υπερβολική χορήγηση αμαξιδίων και άλλων ιατρικών ειδών το διάστημα 1998-2004.

Μετά από 3,5 χρόνια που η υπόθεση παρέμεινε στο στάδιο της ανάκρισης, τον Νοέμβριο του 2006 ασκήθηκαν οι πρώτες διώξεις ενώ οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν σε απολογία μόλις τον Ιανουάριο του 2009.

Ακολούθησαν αρκετές αναβολές της εκδίκασης και έτσι τα άτομα που θα κληθούν να λογοδοτήσουν για το σκάνδαλο είναι πλέον τέσσερα, τρεις γιατροί και ένας προμηθευτής.

Πληροφορίες από patrastimes.gr

SHARE:

24Media Network