Κρίστα Πάικ: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση – “Μπορεί να μην αναρρώσει ποτέ”

Διαβάζεται σε 3'
Κρίστα Πάικ: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση – “Μπορεί να μην αναρρώσει ποτέ”
Christa Pike AP Photo

Διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η Κρίστα Πάικ, λίγες ημέρες μετά την αποτυχημένη εκτέλεσή της στο Τενεσί, με τον δικηγόρο της να προειδοποιεί ότι ενδέχεται να μην επανέλθει ποτέ πλήρως.

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται η Κρίστα Πάικ, μετά την αποτυχημένη απόπειρα εκτέλεσής της στο Τενεσί, με τον δικηγόρο της να προειδοποιεί ότι η 50χρονη ενδέχεται να μην αναρρώσει ποτέ πλήρως.

Ο Στίβεν Φέρελ, μέλος της νομικής ομάδας της Πάικ, μιλώντας την Κυριακή (4/10) στην εκπομπή «State of the Union» του CNN με τον Τζέικ Τάπερ, ανέφερε ότι η πελάτισσά του παραμένει διασωληνωμένη στο νοσοκομείο και η κατάστασή της χαρακτηρίζεται «κρίσιμη».

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποια είναι η πρόγνωση και ίσως χρειαστούν αρκετές ημέρες μέχρι να έχουμε σαφή εικόνα», δήλωσε, σημειώνοντας ότι δεν έχει καταφέρει να δει την Πάικ από τη στιγμή που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς το δωμάτιό της φρουρείται.

«Μένει να φανεί τι θα συμβεί από εδώ και πέρα. Το βασικό είναι ότι δεν γνωρίζουμε τη μακροπρόθεσμη πρόγνωση. Ακόμη και αν αναρρώσει, ενδέχεται να μην αναρρώσει πλήρως», είπε.

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να προκύψουν ζητήματα σχετικά με τη διανοητική της κατάσταση και την ικανότητά της να συμμετέχει σε μελλοντικές δικαστικές διαδικασίες.

«Απλώς δεν γνωρίζουμε ακόμη τίποτα από αυτά», τόνισε.

Παράλληλα, ο Φέρελ ανέφερε ότι το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Τενεσί, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες θα κινούσε τη διαδικασία για τον καθορισμό νέας ημερομηνίας εκτέλεσης, δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής καμία ένδειξη για τις προθέσεις του.

Ο δικηγόρος της Πάικ υποστήριξε ότι ο κυβερνήτης του Τενεσί θα πρέπει «τουλάχιστον» να μετατρέψει τη θανατική της ποινή σε ισόβια κάθειρξη, επισημαίνοντας ότι η 50χρονη έχει ήδη «υποστεί μια βασανιστική απόπειρα εκτέλεσης».

Ο κυβερνήτης Μπιλ Λι έχει αναστείλει όλες τις εκτελέσεις στην πολιτεία μέχρι το τέλος του έτους και έχει διατάξει ανεξάρτητη έρευνα για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη κατά την αποτυχημένη διαδικασία.

«Ο κυβερνήτης ορθώς ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας. Πρέπει να μάθουμε τι συνέβη», ανέφερε εκπρόσωπος του γραφείου του γενικού εισαγγελέα του Τενεσί σε δήλωσή του στο PEOPLE.

Η Πάικ επέζησε της απόπειρας εκτέλεσής της την Τετάρτη (30/9), παρά το γεγονός ότι της χορηγήθηκαν δύο δόσεις πεντοβαρβιτάλης, ουσίας η οποία σε υψηλές δόσεις καταστέλλει την αναπνευστική και καρδιαγγειακή λειτουργία.

Μετά τη χορήγηση των ενέσεων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, παρέμεινε αναίσθητη, ωστόσο εξακολουθούσε να αναπνέει.

Η εικόνα που περιγράφουν οι δικηγόροι της για όσα ακολούθησαν είναι ιδιαίτερα σοβαρή. Σε δικαστικό έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του PEOPLE, αναφέρουν ότι, όταν η Πάικ έφτασε στο νοσοκομείο, και τα δύο της χέρια ήταν πρησμένα, με εγκαύματα και φουσκάλες.

Σύμφωνα με τους ίδιους, κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης εκτέλεσης έγιναν επτά προσπάθειες εισαγωγής βελόνας στα χέρια της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα