Απεργία πείνας, σε όλες τις φυλακές της χώρας, ξεκίνησαν οι κρατούμενοι

’ποψη των φυλακών Κορυδαλλού στην Αθήνα, Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008. Συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα στις φυλακές όλης της χώρας η απεργία πείνας των κρατουμένων οι οποίοι ζητούν καλύτερους συνθήκες διαβίωσης.
’ποψη των φυλακών Κορυδαλλού στην Αθήνα, Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008. Συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα στις φυλακές όλης της χώρας η απεργία πείνας των κρατουμένων οι οποίοι ζητούν καλύτερους συνθήκες διαβίωσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Όχι στο ελληνικό Γκουαντάναμο" λένε οι κρατούμενοι στις φυλακές όλης της χώρας, προχωρώντας σε απεργία πείνας. Ποια τα αιτήματά τους

Σε απεργία πείνας προχώρησαν από την Δευτέρα (23/06) οι κρατούμενοι σε όλες τις φυλακές της χώρας, αντιδρώντας στο "φασιστικό νομοσχέδιο των φυλακών τύπου Γ", όπως τονίζουν, υπερασπιζόμενοι, παράλληλα, το δικαίωμα της άδειας και της αναστολής. Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα Φυλακών, ζητάει την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις φυλακές τύπου Γ, το ελληνικό Γκουαντάναμο, όπως τις χαρακτηρίζουν, ισονομία, εφαρμογή του δικαιώματος της συζυγικής επίσκεψης και να σταματήσει η ομηρία των απελάσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Από τις 18 Ιουνίου έχει ξεκινήσει από τους κρατούμενους σε όλες τις φυλακές αποχή συσσιτίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στο φασιστικό νομοσχέδιο των φυλακών τύπου Γ΄ και για την υπεράσπιση του δικαιώματος της άδειας και της αναστολής.

Όμως ο υπουργός και η κυβέρνηση εξακολουθούν να αδιαφορούν. Δεν απάντησαν καθόλου στα δίκαια αιτήματά μας και προκλητικά θέλουν να περάσουν το νομοσχέδιο, μέσα στο καλοκαίρι για να προλάβουν τις αντιδράσεις του κόσμου.
Απέναντι στο νομοσχέδιο που μας καταδικάζει να παραμείνουμε κρατούμενοι για μια ζωή δίχως δικαιώματα και ελπίδα, βάζουμε τα σώματα και την ψυχή μας ως ασπίδα.
Είναι το μόνο που μας έχει απομείνει.

Από την ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ξεκινάμε ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ σε όλες τις φυλακές. Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και αγωνιζόμαστε να παραμείνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ και όχι ανθρώπινες σκιές κλειδωμένες και ξεχασμένες στην απελπισία

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

1) Την ΑΠΟΣΥΡΣΗ του φασιστικού ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ για τις φυλακές τύπου Γ΄. Λέμε όχι στο ελληνικό ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ, σε μία φυλακή μέσα στη φυλακή, χωρίς άδειες, χωρίς επισκεπτήριο, χωρίς αύριο…

2) Οι άδειες και οι αναστολές να αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα όλων των κρατουμένων. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που ο κρατούμενος δικάζεται και τιμωρείται κάθε μέρα. Ενώ ο νόμος λέει ότι ο καθένας που έχει συμπληρώσει το 1/5 και τα 3/5 της ποινής του μπορεί να πάρει άδεια και αναστολή, παρόλα αυτά οι κρατούμενοι περνούν ξανά και ξανά από την ιερά εξέταση των εισαγγελέων οι οποίοι χωρίς κανένα λόγο ή ενεργό πειθαρχικό απορρίπτουν τις αιτήσεις τη μία μετά την άλλη.
Έτσι δημιουργούν κρατούμενους χωρίς ελπίδα και αναπαράγουν την εγκληματικότητα.

3) Να εφαρμοστεί η ΙΣΟΝΟΜΙΑ για όλους.
Όλοι οι κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί με τιμή ισόβιας κάθειρξης για ναρκωτικά (αφού η αστυνομία φρόντισε να τους παρουσιάσει από εξαρτημένους χρήστες ως δήθεν μεγαλέμπορους) με βάση τον παλιό νόμο 3459/2006, να έχουν τη δυνατότητα να ξαναδικαστούν με τον νέο νόμο και τις ευεργετικές του διατάξεις για τους χρήστες (4139/2013).

4)Να εφαρμοστεί το δικαίωμα της ΣΥΖΥΓΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ. Στη φυλακή σου στερούν την ελευθερία. Όμως στις ελληνικές φυλακές σου στερούν ακόμα και το χαμόγελο της ανθρώπινης επικοινωνίας και επαφής με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης ισχύουν οι συζυγικές επισκέψεις και μόνο στην Ελλάδα ο κρατούμενος στερείται την ανθρώπινη επικοινωνία.

5)Να σταματήσει, τώρα, η διαρκής ομηρία των απελάσεων. Εκατοντάδες μετανάστες κρατούμενοι, ενώ έχει λήξει η ποινή τους, παραμένουν φυλακισμένοι λόγω της γραφειοκρατίας των πρεσβειών. Απαιτούμε την αποφυλάκιση αυτών των κρατουμένων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των φυλακών και να ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΩΡΑ το φασιστικό ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ για το ελληνικό Γκουαντανάμο του ΔΟΜΟΚΟΥ.
Για κάθε μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ και κάθε κρατούμενο που κινδυνεύει η ζωή του ηθικός αυτουργός είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

To NEWS 247 "ανοίγει την πόρτα" των ελληνικών φυλακών

SHARE:

24Media Network