Απεργούν οι γιατροί

Απεργούν οι γιατροί

Τετραήμερη απεργία των γιατρών της Αθήνας. Από τις 2 έως τις 5 Ιανουαρίου. Διαβάστε στο NEWS 247 τα αιτήματά τους

Τετραήμερη απεργία, από 2 έως 5 Ιανουαρίου, αποφάσισαν οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί της Αθήνας, αντιδρώντας στην, όπως αναφέρουν, "επιχειρούμενη πρόχειρη και επικίνδυνη εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ".

Οι γιατροί ζητούν αναστολή της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ για ένα τουλάχιστον τετράμηνο, έως να καθοριστούν οι κανόνες λειτουργίας του.

"Για τον ιατρικό κόσμο αποτελεί κόκκινη γραμμή, ο αποκλεισμός της δυνατότητας συνταγογράφησης και παραπεμπτικογραφίας από τους μη συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ", αναφέρει ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Ζητεί, επίσης, "την άμεση εξόφληση των οφειλών του ΟΠΑΔ, ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ, στους συμβεβλημένους με το ταμείο γιατρούς που εκκρεμούν εδώ και δύο χρόνια, για τις οποίες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ετοιμάζει μηνυτήριες αναφορές και αγωγές".

Σύμφωνα με πληροφορίες στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στις απεργιακές κινητοποιήσεις γιατρών του ΙΚΑ και φαρμακοποιών είπε ότι είναι άλλο πράγμα οι κοινωνικές συγκρούσεις, τις οποίες αντιλαμβανόμαστε, και άλλο οι υποδαυλιζόμενες κινητοποιήσεις.

Κύκλοι του υπουργείου Υγείας χαρακτήρισαν ακατανόητες τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, αναφέροντας πως με την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, οι φαρμακοποιοί "βγαίνουν από το κάδρο" του ανοίγματος των επαγγελμάτων.

SHARE:

24Media Network