Αποφασισμένοι να αντισταθούν

Αποφασισμένοι να αντισταθούν

Με στοχευμένες κινητοποιήσεις πρόκειται να απαντήσουν οι φαρμακοποιοί. Αρνούνται την εφαρμογή του νέου ωραρίου

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, χαρακτηρίζει υπερβολικά πολλά τα φαρμακεία (το 30% του συνόλου) που καλούνται να εφημερεύουν τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Σαββάτου.

"Το 30% των φαρμακείων σημαίνει 1.300 φαρμακεία στην Αττική. Ούτε τα λειτουργικά τους έξοδα δεν θα βγάζουν, ενώ εκείνες τις ημέρες και ώρες δεν θα είναι ανοιχτά ούτε τα κέντρα συνταγογράφησης".

Και πρόσθεσε: "Δεν θα προχωρήσουμε σε απεργία, αλλά σε στοχευμένες κινητοποιήσεις, όπως για παράδειγμα Δευτέρες, Τετάρτες και Σάββατα να μείνει η πρωτεύουσα χωρίς διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία".

Ο κ. Λουράντος είπε ότι συνεχώς στοχοποιούνται τα φαρμακεία στις συζητήσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των επαγγελμάτων: "Το θέμα των φαρμακείων είναι πιασάρικο για την κυβέρνηση".

Ο ίδιος τόνισε ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι διανυκτερεύσεις των φαρμακείων, αλλά σε ένα λογικό πλαίσιο.

Αναφερόμενος στις προειδοποιήσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ότι όσοι φαρμακοποιοί δεν εφαρμόσουν το νέο ωράριο θα προχωρήσει σε αφαίρεση αδειών για έναν μήνα, ο κ. Λουράντος απαντά ότι σε αντίθεση με τους ιδιοκτήτες ταξί, οι φαρμακοποιοί λαμβάνουν την άδεια από το πανεπιστήμιο και όχι από το κράτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απογευματινά φαρμακεία σε όλη χώρα

SHARE:

24Media Network