Αποφυλακίστηκε ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρης Καπράνος

Αποφυλακίστηκε ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρης Καπράνος

Αποφυλακίστηκε ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρης Καπράνος κατηγορούμενος στην υπόθεση αγοράς δομημένου ομολόγου από το ταμείο το 2006

Αποφυλακίστηκε σήμερα, μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρης Καπράνος, που ήταν προφυλακισμένος από τον Νοέμβριο του 2011 για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε προμηθευτεί το Ταμείο.

Με το βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών αντικατέστησε την προσωρινή κράτηση του Δ. Καπράνου με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα.

Ο κατηγορούμενος στην αίτηση που είχε υποβάλει προς το Συμβούλιο για να αποφυλακιστεί, υποστήριζε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, αφού πλέον δεν έχει τη θέση του στο ταμείο, ενώ επικαλέστηκε και προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο δημοσιογράφος κατηγορείται για την αγορά από το ταμείο, δομημένου ομολόγου αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ, τον Ιούλιο του 2006.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, ο δημοσιογράφος βαρύνεται με τέσσερις κακουργηματικές πράξεις, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξει του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου που αφορούν τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της δωροδοκίας.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως το δομημένο ομόλογο δεν προκάλεσε ζημιά στο Ταμείο, καθώς πωλήθηκε σε ποσό λίγο παραπάνω από αυτό που δαπανήθηκε για την αγορά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στη φυλακή παραμένει ο Καπράνος

SHARE:

24Media Network