Υποτονικό το συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Εργαζόμενοι στον ΟΤΕ διαμαρτύρονται στην πλατεία Συντάγματος, κατευθυνόμενοι προς τo υπουργείο Οικονομικών, στην πορεία που πραγματοποίησε  σήμερα η ΟΜΕ-ΟΤΕ, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
Εργαζόμενοι στον ΟΤΕ διαμαρτύρονται στην πλατεία Συντάγματος, κατευθυνόμενοι προς τo υπουργείο Οικονομικών, στην πορεία που πραγματοποίησε σήμερα η ΟΜΕ-ΟΤΕ, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι το συλλαλητήριο στο οποίο είχαν καλέσει τους εργαζόμενους τα συνδικάτα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Μικρή η ανταπόκριση. Γενική πανεργατική απεργία στις 15 Ιουνίου

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα πραγματοποήσαν στην Ομόνοια, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, όπου συναντήθηκαν με τους "αγανακτισμένους".

Η συγκέντρωση κατά των νέων μέτρων και των αποκρατικοποιήσεων ξεκίνησε στις 11 το πρωί και γύρω στη μία παρά η πορεία βρέθηκε έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Κλειστή ήταν την ίδια ώρα η οδός Φιλελλήνων ενώ νωρίτερα είχε κλείσει η Σταδίου.

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονταν οι εργαζόμενοι της ΟΛΜΕ και της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Επίσης, η ΓΣΕΕ δρομολογεί γενική 24ωρη απεργία στις 15 Ιουνίου "ανοίγοντας πυρ" κατά των νέων μέτρων λιτότητας και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Θα προηγηθεί στις 9 Ιουνίου 24ωρη απεργία σε όλες τις ΔΕΚΟ.

Για "άγρια φοροεπιδρομή, περικοπή κοινωνικών, εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και εκποίηση του δημοσίου πλούτου" έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, και κάλεσε "σε λαϊκό ξεσηκωμό".

"Απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι διαφωνούν, διαμαρτύρονται και θα αντισταθούν με κάθε τρόπο", πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος και κατέληξε:

"Πρώτη απάντησή μας, το συλλαλητήριο που θα γίνει στην Ομόνοια το Σάββατο 4 του μήνα. Στις 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί απεργία απ’ όλες τις υπό ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις και στις 15 του ίδιου μήνα προτείνουμε και θα ληφθεί απόφαση για γενική απεργία, λαϊκό ξεσηκωμό όλων των εργαζομένων απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική".

SHARE:

24Media Network