news 24/7

ΑΣΤΕΓΟΙ

Άστεγος στο κέντρο της Αθήνας

Δήμος Αθηναίων: Έκτακτα μέτρα για το κρύο - Θερμαινόμενες αίθουσες και Rapid Test

Δομές και χώρους φιλοξενίας αστέγων ανοίγει ο Δήμος Αθηναίων, ώστε να προστατευτούν από την κακοκαιρία και τον κορονοϊό. Ποιοι χώροι ανοίγουν σε 24ωρη βάση από την Παρασκευή.

Οι ειδήσεις που κρατάμε από το 2020

Good News: Κι όμως το 2020 είχε και θετικές ειδήσεις

Στην πιο δύσκολη χρονιά του 21ου αιώνα και μία από τις πιο "στραβές κι ανάποδες" που βίωσε η ανθρωπότητα, το News 24/7 εγκαινίασε μία στήλη με ευχάριστες ειδήσεις που μας προσέφεραν λίγη απόδραση από τη δυσάρεστη ρουτίνα. Σας θυμίζουμε μερικές από αυτές.

Άστεγος άνθρωπος κοιμάται μπροστά από βιτρίνα που γράφει "Ένας κόσμος όνειρο"

Δήμος Αθηναίων: 1.200 Χριστουγεννιάτικα γεύματα σε αστέγους

Γεύματα αγάπης από τον Δήμο Αθηναίων, ώστε και οι άστεγοι που παραμένουν στους δρόμους, να έχουν την ευκαιρία να νιώσουν, λίγη από τη θαλπωρή των γιορτών. Γιατί κανένας δεν είναι αόρατος.

Τρόφιμα, γλυκά και παιχνίδια μοιράστηκαν σε χιλιάδες οικογένειες

Τρόφιμα, γλυκά και παιχνίδια μοιράστηκαν σε χιλιάδες οικογένειες

Σε μια πράξη αγάπης, τρόφιμα, γλυκά και παιχνίδια μοιράστηκαν σε χιλιάδες οικογένειες από το Δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την "Αποστολή".

Κοντέινερς για τους άστεγους κατοίκους της Σάμου μετά τον σεισμό 

Κοντέινερς για τους άστεγους κατοίκους της Σάμου μετά τον σεισμό 

Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κοντέινερς από την δομή Ζερβού, μεταφέρονται για να στεγαστούν οι κάτοικοι του νησιού που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτι τους, μετά την καταγραφή των ζημιών.

Άστεγος μαθητής περπάτησε 800 χιλιόμετρα για να μαζέψει χρήματα για άστεγους

Άστεγος μαθητής περπάτησε 800 χιλιόμετρα για να μαζέψει χρήματα για άστεγους

Σε μια προσπάθεια γνωστοποίησης του ζητήματος ότι περίπου 500.000 Αμερικάνοι πλήττονται από την έλλειψη στέγης, ο άστεγος μαθητής που έγινε δεκτός με υποτροφία στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης, περπάτησε 800 χιλιόμετρα ως εκεί, μαζεύοντας 100.000 δολάρια.

Καναδοί ερευνητές έδωσαν 7.500 δολάρια σε άστεγους - Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά

Καναδοί ερευνητές έδωσαν 7.500 δολάρια σε άστεγους - Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά

Καναδοί ερευνητές έδωσαν 7.500 δολάρια σε κάθε έναν από τους άστεγους που θα συμμετείχαν στο πείραμα και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, αισιόδοξα και ενθαρρυντικά.

Φωτογράφιση του Σκουλού δίπλα σε άστεγο: Η Ελλάδα του 2020 σε μία εικόνα

Φωτογράφιση του Σκουλού δίπλα σε άστεγο: Η Ελλάδα του 2020 σε μία εικόνα

Η εικόνα ενός μοντέλου με λαμπερά ρούχα και αξεσουάρ να φωτογραφίζεται κυριολεκτικά δίπλα σε έναν άστεγο που κοιμάται σε χαρτόκουτα στην οδό Πανεπιστημίου ανατριχιάζει. Πότε φτάσαμε σε τέτοιο επίπεδο αδιαφορίας σαν κοινωνία;

Άστεγοι στην Καλιφόρνια

Αποτροπιασμός στην Καλιφόρνια: Δηλητηρίαζε άστεγους και τους βιντεοσκοπούσε

Άνδρας στην Καλιφόρνια κατηγορείται πως δηλητηρίασε οκτώ άστεγους δίνοντάς τους μία ουσία γνωστή και ως "διπλάσια" σε ποσότητα από το σπρέι πιπεριού. Ο πόνος τους καταγράφηκε έτσι ώστε να μπορεί να το ζει ξανά και ξανά.

Άστεγος στην περιοχή της Πλάκας

Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί τις δομές αστέγων με 14,21 εκατ. ευρώ

Το ποσό των 14,21 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαθέσει η Περιφέρια Αττικής για τη στήριξη και την επέκταση των δομών αστέγων ως το 2023. "Μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ", είπε ο Γιώργος Πατούλης.

Attica Bank-Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Άνοιγμα λογαριασμού για το πρόγραμμα "Αποστολή για τους άστεγους"

Attica Bank - Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Άνοιγμα λογαριασμού για το πρόγραμμα "Αποστολή για τους άστεγους"

Η απόφαση της Attica Bank είναι η έκφραση της αγωνίας της διοίκησής της και των εργαζομένων της για όσα συμβαίνουν και εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα και στην πατρίδα μας, λόγω της επέλασης του κορονοϊού.

ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Δύο δομές φιλοξενίας αστέγων και εξαρτημένων από ουσίες αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας

Αποφασίστηκε, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, η ίδρυση και λειτουργία δυο δομών φιλοξενίας για αστέγους και χρήστες ουσιών.

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Σχέδιο για μεταφορά αστέγων της Αθήνας σε κτιριακά συγκροτήματα

Οι άστεγοι, για τους οποίους μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία κυβερνητική πρόβλεψη, σχεδιάζεται στο τέλος της εβδομάδας να στεγαστούν σε κτίρια στο κέντρο της Αθήνας. Εκτός σχεδιασμού προς το παρόν οι τοξικοεξαρτημένοι.

Ο Λεωνίδας Κουρσούμης στο παλαιοβιβλιοπωλείο της οδού Πειραιώς 132

Παλαιοβιβλιοπωλείο αστέγων: Βρίσκουν το σπίτι τους στην αλληλεγγύη

Το παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων έχει γίνει σημείο αναφοράς στην οδό Πειραιώς 132. Ο Λ. Κουρσούμης, ο άνθρωπος που είχε την ιδέα, με στόχο να ξεφύγει από την αστεγία, μιλά στο News 24/7.

Άστεγοι στο κέντρο της Αθήνας, σκεπασμένοι για να προστατευτούν από το κρύο

Ο Δήμος Αθηναίων παρέτεινε τα έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων

Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι θερμαινόμενοι χώροι στις Λέσχες Φιλίας του Αγίου Παύλου και Πανόρμου, καθώς και ο 1ος όροφος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας.

Βιβλία

Άστεγοι δημιούργησαν παλαιοβιβλιοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας

Πρόκειται για το παλαιοβιβλιοπωλείο που δημιούργησαν πριν από λίγους μήνες, τρεις άνθρωποι δίχως στέγη, συλλέγοντας για καιρό βιβλία που έβρισκαν σε κάδους σκουπιδιών. Το κόστος του ενός βιβλίου ανέρχεται στα δύο ευρώ και τα έσοδα φαντάζουν αρκετά ώστε να εξασφαλίσουν το ενοίκιό τους.