Αστυνομική επιχείρηση εντός κι εκτός του ΑΠΘ. Οκτώ συλλήψεις

Αστυνομική επιχείρηση εντός κι εκτός του ΑΠΘ. Οκτώ συλλήψεις

Oι πέντε από τους συλληφθέντες κατηγορούνται ότι κατείχαν συνολικά 26 μικροδέματα χασίς, βάρους 91,1 γραμμαρίων, ποσότητα η οποία κατασχέθηκε

 Νέα επιχείρηση πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. στους χώρους εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και πέριξ αυτών, με στόχο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που καταγράφεται στην Πανεπιστημιούπολη, με κύρια χαρακτηριστικά τις μικροληστείες και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά την χθεσινή επιχείρηση, στην οποία πήραν μέρος αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της δίωξης ναρκωτικών της Aσφάλειας Θεσσαλονίκης, προσήχθησαν- μέσα κι έξω από το Πανεπιστήμιο -29 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα οκτώ (επτά αλλοδαποί κι ένας ημεδαπός).

Oι πέντε από τους συλληφθέντες κατηγορούνται ότι κατείχαν συνολικά 26 μικροδέματα χασίς, βάρους 91,1 γραμμαρίων, ποσότητα η οποία κατασχέθηκε. Οι υπόλοιποι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για παράνομη παραμονή στη χώρα, για δήλωση ψευδών στοιχείων ταυτότητας και για καταδικαστική απόφαση.

Επίσης, σε υπαίθριο χώρο του Πανεπιστημίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα επιπλέον μικροδέμα χασίς βάρους 6,6 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, το θέμα της εγκληματικότητας που καταγράφεται εντός της Πανεπιστημιούπολης θα βρεθεί στο επίκεντρο σύσκεψης, η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, υπό τον προϊστάμενό της Ευάγγελο Μαδεμλή και με τη συμμετοχή των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ, αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και στελεχών του ΣΔΟΕ.

SHARE:

24Media Network