Αστυνομικοί πουλούσαν κοκαΐνη

Αστυνομικοί πουλούσαν κοκαΐνη

Ενεργό συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης είχε ένας 41χρονος αστυφύλακας ενώ ένας συνάδελφος του παρείχε πληροφορίες για αστυνομικές επιχειρήσεις. Αμφότεροι συνελήφθησαν

Δύο αστυφύλακες, έναν 41χρονο ο οποίος ανήκει οργανικά σε υπηρεσία της Αττικής και έναν 27χρονο, ο οποίος είναι στην ίδια υπηρεσία, συνέλαβαν οι αρχές λόγω εμπλοκής τους σε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.

Ο 41χρονος τελεί υπό αργία από τον περασμένο Αύγουστο, καθώς είχε διαπιστωθεί η συμμετοχή του στο κύκλωμα, που εξαρθρώθηκε πριν λίγες μέρες και στο οποίο συνεργαζόταν με άλλα επτά άτομα, τέσσερις Έλληνες και τρεις αλλοδαπούς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 41χρονος, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, είχε ενεργό συμμετοχή, διευκολύνοντας τη δράση των μελών του κυκλώματος, ενημερώνοντας και παρέχοντας στοιχεία από υπηρεσιακά αρχεία. Πριν τη σύλληψη του, ζήτησε και έλαβε από τον 27χρονο, ο οποίος είχε πρόσβαση σε υπηρεσιακά αρχεία, ενημέρωση για επικείμενη επιχείρηση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια παράνομης συναλλαγής μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Ο 27χρονος συνελήφθη την Πέμπτη (05/12) και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας εξετάζεται από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η επιβολή ανάλογων κυρώσεων στους δύο αστυνομικούς.

SHARE:

24Media Network