Μπακς – Τζαζ 116-132: Ξανά χαμένο το triple-double του Αντετοκούνμπο, απογοήτευσε το Μιλγουόκι

Διαβάζεται σε 3'
Μπακς – Τζαζ 116-132: Ξανά χαμένο το triple-double του Αντετοκούνμπο, απογοήτευσε το Μιλγουόκι
AP

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάλεψε ξανά σαν αγρίμι (25/10/11), όμως οι Μπακς απογοήτευσαν για ακόμα μία φορά. Ηττήθηκαν με 116-132 από τους Τζαζ στο Μιλγουόκι, με τον Ντέιμιαν Λίλαρντ να μένει εκτός για προσωπικούς λόγους.

Ακόμα μία κακή εμφάνιση, ακόμα μία “εκτός προγράμματος” ήττα για τους Μπακς, που λύγισαν τα ξημερώματα της Τρίτης (9/1) από τους Γιούτα Τζαζ στο Μιλγουόκι (116-132). Τα Ελάφια δεν είχαν τον Ντέιμιαν Λίλαρντ (προσωπικοί λόγοι), ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε το 39ο triple-double της καριέρας του σε κανονικές περιόδους, όμως το -33 (44-77 στο 23′) ήταν πολύ μεγάλο για να ανατραπεί κι ας έκαναν οι γηπεδούχοι αξιόλογη προσπάθεια στο δεύτερο.

Στο 25-12 έπεσαν οι Μπακς (16-4 εντός και 9-8 εκτός έδρας), με τον Greek Freak να κάνει μαγικά πράγματα από το ημίχρονο κι έπειτα, να λειτουργεί ως πλέι μέικερ στον υπερθετικό βαθμό, αλλά να μην πετυχαίνει και την ανατροπή. Ο Έι Τζέι Γκριν πήρε τη θέση του Λίλαρντ στην πεντάδα και πάλεψε, ο Μπίσλι στο πρώτο κι ο Μίντλετον στο δεύτερο μέρος έδωσαν σκορ, όμως η άμυνα δεν λειτούργησε και στο Μιλγουόκι πρέπει να πάρουν αποφάσεις καθώς η εικόνα τους δεν βελτιώνεται. Αντιθέτως, χειροτερεύει, με τον θρύλο του οργανισμού Μάρκους Τζόνσον να δηλώνει “αηδιασμένος” από αυτά που έβλεπε στο παρκέ. Αυτή ήταν η τέταρτη ήττα των Μπακς στα τελευταία πέντε παιχνίδια.

Στο 18-20 ανέβηκαν οι Τζαζ (11-5 εντός και 7-15 εκτός έδρας), που πιθανότατα ενδιαφέρονται περισσότερο για… tanking, παρά για Play-In και διεκδίκηση μίας θέσης στα playoffs. Το πρώτο μέρος τους στο Fiserv Forum ήταν απίθανο (16/30 τρίποντα), ανάγκασαν το κοινό των Μπακς να αποδοκιμάσει την ομάδα του, είδαν τη second unit να κάνει τεράστια ζημιά στους γηπεδούχους, με τον ρούκι Κεγιόντε Τζορτζ και τους βετεράνους Τζόρνταν Κλάρκσον – Κέλι Ολίνικ να εκτελούν κατά ριπάς και με τον Γουόκερ Κέσλερ να εντυπωσιάζει στην άμυνα στον χρόνο που χρησιμοποιήθηκε.

46-40 οι πόντοι στη ρακέτα, 21-7 οι πόντοι στον αιφνιδιασμό, 31-63 οι πόντοι από τους αναπληρωματικούς, 10-9 οι πόντοι από τα λάθη του αντιπάλου, 13-20 οι πόντοι από δεύτερες ευκαιρίες (11-10 τα επιθετικά ριμπάουντ) για τις δύο ομάδες.

Επόμενος αντίπαλος των Μπακς οι Μπόστον Σέλτικς, τα ξημερώματα της Παρασκευής (12/1, 02:30) στο Μιλγουόκι.

Ο απολογισμός του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Δεν μπήκε στο ματς ιδανικά, έβαλε το πρώτο του καλάθι στον αιφνιδιασμό στο έκτο λεπτό, στο τέλος της πρώτης περιόδου είχε 7/3/1 αλλά δεν ήταν ο εαυτός του. Δεν ήταν ούτε στη δεύτερη, όταν όλα πήγαν ανάποδα για τους Μπακς. Είχε έρμπολ σε σουτ από τα πέντε μέτρα στο 21′, είδε την ομάδα του να πέφτει στο -30, άκουσε αποδοκιμασίες από το κοινό, ζούσε μπασκετικό εφιάλτη.

Γύρισε με εντυπωσιακή ορμή στην έναρξη του β’ μέρους, σκόραρε κατά ριπάς για να μειώσει από τους 31 στους 20 μέσα σε τρία λεπτά, είχε εκπληκτικές δημιουργίες και στη ρακέτα και στην περιφέρεια. Έγραψε το triple-double στα μέσα της τέταρτης, ήταν μαγικός στο μοίρασμα της μπάλας, έγραψε το 39ο triple-double της καριέρας του σε κανονικές περιόδους (τέταρτο φετινό), αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο. Στο φινάλε η γλώσσα του σώματός του τα έλεγε όλα.

  • 25 πόντοι
  • 10/18 δίποντα
  • 5/9 βολές
  • 10 ριμπάουντ
  • 11 ασίστ
  • 4 λάθη
  • 5 φάουλ
  • -13 στο +/-
  • σε 38:24

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα