Δημήτρης Γιαννακόπουλος: “Ο Παναθηναϊκός πωλείται, ο κύκλος μου έκλεισε”

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: “Ο Παναθηναϊκός πωλείται, ο κύκλος μου έκλεισε”
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος Eurokinissi Sports

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος άνοιξε τα χαρτιά του για τα θέματα που αφορούν τον Παναθηναϊκό, ανακοινώνοντας τη σταδιακή απεμπλοκή του από την ΚΑΕ. Τι είπε για ερασιτέχνη και Βοτανικό.

Την πρόθεσή του για να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό αποκάλυψε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο ισχυρός άνδρας του μπασκετικού “τριφυλλιού” παραχώρισε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΒΙΑΝΕΞ, λέγοντας ότι πουλάει την ΚΑΕ Παναθηναϊκός έναντι 25 εκατ. ευρώ. Μάλιστα τόνισε ότι η απόφασή του είναι οριστική και αμετάκλητη.

“Μέχρι τις τελευταίες ημέρες δουλεύαμε για να εξασφαλίσουμε τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης. Σκοπός μου ήταν να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο αισθητή η οικονομική βοήθεια από τον Γιαννακόπουλο. Αφήνω τον Ερασιτέχνη πάλι ισχυρό, χωρίς χρέη. Αφήνω τον μπασκετικό Παναθηναϊκό ως πρωταθλητή και καθαρό από υποχρεώσεις. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και να αναφερθώ σε κάποιους ανθρώπους, όπως ο Κώστας Πετράκης και ο Τάσσος Στέφανου, που έχουν φύγει από τη ζωή, αλλά και ο Μιχάλης Γεωργαντής, ο Τάκης Τριαντόπουλος και ο Μάνος Παπαδόπουλος”, είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει:

“Φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Η αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο μου δείχνει ότι έκανα καλή δουλειά. Θα λέω ότι έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι για την καλύτερη ομάδα που είδε ποτέ ο ελληνικός αθλητισμός”.

“Πέρσι είχα πει ότι αν δεν μπει στις ράγες ο Βοτανικός, θα δώσω το management σε άνθρωπο της εμπιστοσύνης μου. Από αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση για 25.000.000 ευρώ. Βλέπετε στα 33 αυτά χρόνια δεν είχαμε μπει στη διαδικασία να εκτιμήσουμε ποτέ την αξία αυτής της ομάδας. Αυτή που σύμφωνα με τους ειδικούς εκτιμητές, η αξία της φτάνει στα 75.000.000 ευρώ. Τα 34.000.000 για το σήμα και στο σύνολο στα 75.000.000 ευρώ. Μέχρι να βρεθεί αγοραστής, η ΚΑΕ θα πορευτεί υπό ανθρώπους εμπιστοσύνης, χωρίς την παραμικρή εμπλοκή μου, με τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον Τάκη Τριαντόπουλο. Από σήμερα αυτοί τρέχουν εξ ολοκλήρου τον Παναθηναϊκό”, αποσαφήνισε ο κ. Γιαννακόπουλος.

“Όταν κάποιος συγκρίνει το ποσό μπροστά στα χρήματα που έχει βάλει η οικογένειά μου, ακούγεται πολύ μικρό. Συνήθως την τιμή την ορίζει η αγορά. Θεωρώ πάντως ότι τα 25.000.000 ευρώ δεν είναι μικρό. Ο λόγος που έχει μπει αυτό το ποσό είναι για να δω ότι ο κάθε ενδιαφερόμενος θα θέλει όντως να κάνει μια επένδυση και να κρατήσει τον Παναθηναϊκό στο υψηλότερο επίπεδο”, συνέχισε ο ίδιος για το ποσό της πώλησης.

Στην ερώτηση σχετικά με το πώς θα απεμπλακεί από την έγγραφη δέσμευση που υπάρχει με το πολυετές συμβόλαιο με την EuroLeague, είπε: “Οι συνθήκες με τις οποίες υπεγράφησαν τα συμβόλαια είναι… λεπτομέρειες. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε και θα σας πω ότι από τη μία πλευρά υπάρχει μια υποτιθέμενη ρήτρα 10.000.000 ευρώ, από την άλλη όμως από τη δουλειά που έχει γίνει από το νομικό επιτελείο μας, μπορώ να σας πω ότι στο τέλος δεν θα πληρώσει ο Παναθηναϊκός την EuroLeague, αλλά θα γίνει το αντίστροφο”.

Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για το πλάνο του Βοτανικού, είπε: “Μας λένε να δώσουμε τη Λεωφόρο των 300.000.000 ευρώ για να πάμε στον Βοτανικό ως ενοικιαστές. Τις εμπορικές χρήσεις να τις εκμεταλλεύεται ο Δήμος, κι όχι ο Ερασιτέχνης. Στο ξεπούλημα της Λεωφόρου αρνούμαι να βάλω την υπογραφή μου. Από την άλλη όμως, δεν θέλω να είμαι εμπόδιο για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Αν μέχρι τις εκλογές του Ερασιτέχνη που είναι σε περίπου 20 μέρες, δεν προχωρήσει και δεν ανακοινωθεί η επίσημη συμφωνία, η πρόθεσή μου είναι να μην συνεχίσω στον Ερασιτέχνη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα συνεχίσω να συνεισφέρω οικονομικά στα τμήματα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα