Επίσημο: Αποχώρησαν όλες οι αγγλικές ομάδες από τη European Super League

Επίσημο: Αποχώρησαν όλες οι αγγλικές ομάδες από τη European Super League
ⓒ 2021 Michael Regan/Associated Press

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (21/4) όλες οι αγγλικές ομάδες με επίσημες ανακοινώσεις τους έκαναν γνωστό πως αποχωρούν από τη European Super League.

Οι έξι ομάδες από την Αγγλία (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τότεναμ, Άρσεναλ, Τσέλσι) ανακοίνωσαν την αποχώρηση τους από τη European Super League τα ξημερώματα της Τετάρτης (21/4). Οι πέντε πρώτες και επίσημα ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνουν οι “μπλε” τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με το Sport24.gr, τα όσα έγιναν από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως ιδρύεται η ESL και οι αντιδράσεις που υπήρξαν σε όλο τον κόσμο αλλά και από τους ίδιους τους οπαδούς των ομάδων ανάγκασαν τους συλλόγους να σκεφτούν ξανά τη συμμετοχή τους και τελικά να αποσυρθούν.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η πρώτη που έκανε γνωστή την αποχώρηση της από την ESL με σχετική ανακοίνωση για να ακολουθήσουν εν συνεχεία οι υπόλοιπες αγγλικές ομάδες με ανακοινώσεις τους την ίδια ώρα.

Η ανακοίνωση της Λίβερπουλ αναφέρει:

“Η Λίβερπουλ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η συμμετοχή μας στα προτεινόμενα σχέδια για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Super League διεκόπη. Τις τελευταίες ημέρες, ο σύλλογος έχει λάβει αρκετές απόψεις από διάφορα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη συμβολή τους”.

Άρσεναλ: “Κάναμε λάθος ζητάμε συγγνώμη”

Η Άρσεναλ ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο της για το λάθος που έκανε ενώ στο λογαριασμό της στο twitter έγραψε: “Ως αποτέλεσμα των όσων μας είπατε και της ευρύτερης κοινότητας ποδοσφαίρου τις τελευταίες ημέρες αποχωρούμε από την Super League.Κάναμε ένα λάθος και ζητούμε συγγνώμη για αυτό”.

Τότεναμ: “Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες”

Όσο για την Τότεναμ θέλησε μέσω της ανακοίνωσης της να εξηγήσει και τους λόγους για τους οποίους αρχικά είπε ναι. Αυτή ανέφερε: “Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε ξεκινήσει επισήμως διαδικασίες για απόσυρση από την ευρωπαϊκή Super League” και στην ίδια ανακοίνωση υπάρχει δήλωση του προέδρου της ομάδας, Ντάνιελ Λίβι που είπε: “Λυπούμαστε για το άγχος και την αναστάτωση που προκλήθηκε από την πρόταση του ESL.

Θεωρήσαμε ότι ήταν σημαντικό να συμμετάσχει ο σύλλογός μας στην ανάπτυξη μιας πιθανής νέας δομής που επιδίωκε να εξασφαλίσει καλύτερα τη χρηματοοικονομική ισορροπία και την οικονομική βιωσιμότητα παρέχοντας παράλληλα σημαντικά αυξημένη υποστήριξη για την ευρύτερη ποδοσφαιρική πυραμίδα.

Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει ποτέ να παραμένουμε ακίνητοι και ότι το άθλημα πρέπει να ελέγχει διαρκώς τους διαγωνισμούς και τη διακυβέρνηση για να διασφαλίσει ότι το παιχνίδι που όλοι αγαπάμε συνεχίζει να εξελίσσεται και να ενθουσιάζει τους οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους υποστηρικτές που παρουσίασαν τις απόψεις τους”.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: “Ακούσαμε τους οπαδούς μας”

Στην αντίδραση των οπαδών της στέκεται στην ανακοίνωση της και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που σημειώνει:

“Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Super League. Ακούσαμε προσεκτικά την αντίδραση των οπαδών μας, της βρετανικής κυβέρνησης και άλλων βασικών ενδιαφερομένων.

Παραμένουμε δεσμευμένοι να συνεργαζόμαστε με άλλους στην ποδοσφαιρική κοινότητα για να βρούμε βιώσιμες λύσεις για τις μακροπρόθεσμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το παιχνίδι”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα