ΕΠΟ κατά Κοντονή: 'Υπερέβη την εξουσία του ο Στ. Κοντονής'

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛ. ΥΠ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΘΙΟΥΝ ΣΤΟΥς ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥς ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ  ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ  --ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛ. ΥΠ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΘΙΟΥΝ ΣΤΟΥς ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥς ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ --ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Προσέφυγε η ΕΠΟ στο ΣτΕ για την απόφαση διακοπής του Κυπέλου Ελλάδος

Με το σκεπτικό ότι η απόφαση διακοπής του Κυπέλλου Ελλάδος ήρθε και' υπέρβαση της εξουσίας του υφυπουργού Πολιτισμού Στ. Κοντονή, καθώς δεν επικαλείται κανένα στοιχείο, από το οποίο  να προκύπτει κίνδυνος επανεμφάνισης της  βίας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με την προσφυγή της ζητά να ακυρωθεί η απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού Στ. Κοντονή για την άμεση και οριστική διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας ποδοσφαίρου της περιόδου 2015-2016, όπως επίσης ζητάει  την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης από το Δ' Τμήμα του ΣτΕ.

Μεταξύ άλλων, η ΕΠΟ, η οποία είναι μέλος της FIFA και της UEFA, αναφέρει στην προσφυγή της  ότι για πρώτη φορά στα χρονικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου διακόπτεται οριστικά το Κύπελο Ελλάδος, λίγο πριν την ολοκλήρωσή του, με μοναδικό λόγω την επίκληση του κινδύνου επανεμφάνισης φαινομένων βίας στους υπόλοιπους 4 ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Υποστηρίζει ότι  η επίμαχη υπουργική απόφαση εκδόθηκε καθ΄ υπέρβαση της εξουσίας  που παρέχει ο νόμος 4326/2015  για τα «επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό», καθώς δεν επικαλείται κανένα στοιχείο, από το οποίο  να προκύπτει κίνδυνος επανεμφάνισης της  βίας, αλλά ούτε  συνδέει με κάποιο τρόπο τα γεγονότα αυτά με την ανάγκη λήψης του  προληπτικού μέτρου της διακοπής του Κυπέλου Ελλάδος.

Αναφέρεται δε πως η απόφαση διακοπής του Κυπέλλου  δεν είναι κύρωση για μια συγκεκριμένη ομάδα, αλλά καταλαμβάνει ένα ευρύ κύκλο προσώπων, όπως είναι οι ποδοσφαιρικές Ενώσεις, οι ομάδες, οι αθλητές, φίλαθλοι, οι διαφημιζόμενοι, τα ΜΜΕ κάθε είδους, καθώς και ότι με την απόφαση αυτή θα αποκλειστεί και θα αποβληθεί από τις διεθνείς οργανώσεις  της FIFA και της UEFA, αλλά και θα αποκλειστούν οι Ελληνικές ομάδες από τις παγκόσμιες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις

Τέλος,  στρέφεται και κατά του υφυπουργού Στ. Κοντονή, καθώς αναφέρει ότι πριν προβεί στο μέτρο της οριστικής διακοπής του  Κυπέλλου, δεν συμβουλεύθηκε ούτε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ούτε και το αρμόδιο Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΛΑΣ για να εκτιμήσουν την  ύπαρξη  ή μη απειλής της δημόσιας τάξης και να προτείνουν σχέδιο αντιμετώπισης της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Κοντονής ματαιώνει το Κύπελλο Ελλάδος

SHARE: