ΕΠΟ: Στήριξη από UEFA, δεν αλλάζει ο Πειθαρχικός Κώδικας

Ο Ευάγγελος Γραμμένος
Ο Ευάγγελος Γραμμένος EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της UEFA, εξέφρασε τη στήριξή του στο προεδρείο της ΕΠΟ. Δεν αλλάζει ο πειθαρχικός κώδικας μεσούσης της σεζόν. Τι σημαίνει για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Την Πέμπτη (6/2) συναντήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος, με τον ομόλογό του της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν όπως ήταν προγραμματισμένο και συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Σλοβένος ανώτατος αξιωματούχος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας επανέλαβε την πρόθεσή του - όπως είχε εκδηλώσει αρχικά και στη συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη - να επισκεφτεί την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.

ADVERTISING

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Αλεκσάντερ Τσεφέριν, εξέφρασε τη στήριξή του στο προεδρείο της ΕΠΟ και τονίστηκε από την πλευρά της UEFA ότι δεν προτίθεται ν' αλλάξει ο Πειθαρχικός Κώδικας μεσούσης της σεζόν.

Με τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή ΠΑΟΚ και Ξάνθη θα δικαστούν με βάση τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, ο οποίος για βαρείες παραβάσεις όπως αυτός της πολυιδιοκτησίας κάνει λόγο για υποβιβασμό και όχι για αφαίρεση βαθμών, όπως προβλέπει η τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση.

Επιβεβαιώνονται, δηλαδή, οι αμφιβολίες που είχαν εκφραστεί μετά την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή. Όπως είχατε διαβασει σχετικά στο Sport24.gr, δεν ήταν καθόλου σίγουρο πως FIFA-UEFA έχουν ανάψει το "πράσινο φως" για να αλλάξει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ μεσούσης της σεζόν, κάτι που καταστατικά δεν προβλέπεται.

Οποιαδήποτε αλλαγή μεσούσης της σεζόν, θα πρέπει να εγκριθεί και να περάσει από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία δεν μπορεί να παρακαμφθεί για οποιαδήποτε αλλαγή στον Πειθαρχικό Κώδικα. Η τροπολογία της κυβέρνησης δεν μπορεί να έχει ισχύ, εάν δεν το δεχθούν και το αποφασίσουν τα ποδοσφαιρικά όργανα.

Διαφαίνεται κι από αυτή τη συνάντηση ότι δεν θα προχωρήσει η λύση για ΠΔΕ και η ΕΠΟ θα συνεχίσει κανονικά μέχρι τις εκλογές που θα διεξαχθούν Ιούνιο ή Ιούλιο.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον πρόεδρο της UEFA, ο Ευάγγελος Γραμμένος συνοδευόμενος από τον Ταμία της ΕΠΟ, Περικλή Λασκαράκη και το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Λεωνίδα Θωμαΐδη, είχαν συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της ευρωπαϊκή ομοσπονδίας.

SHARE:

24Media Network