Ετσεβέρι – Τσιτσιπάς 0-3: Άνετος ο Στέφανος, πέρασε στον 2ο γύρο του Roland Garros
Διαβάζεται σε 2'
Με 3-0 σετ (5-7, 3-6, 4-6) ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε δυναμικά στην πρεμιέρα του στο Roland Garros, ισοπεδώνοντας τον Τόμας Ετσεβέρι (Νο139) και παίρνοντας την πρόκριση για τον 2ο γύρο της διοργάνωσης.
- 26 Μαΐου 2025 17:37
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο10) δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Τόμας Ετσεβέρι (Νο139) και με 3-0 σετ (5-7, 3-6, 4-6) πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο Roland Garros, παίρνοντας το εισιτήριο για τον 2ο γύρο.
Εκεί, όπως αναφέρει το SPORT 24, ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Ματέο Τζιγκάντε (Νο167).
Ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να βρει απάντηση ούτε αυτή τη φορά απέναντι στον Τσιτσιπά, καθώς είχε ηττηθεί και στις δύο προηγούμενες συναντήσεις τους.
Ο αγώνας
Στο πρώτο σετ, ο Ετσεβέρι πίεσε τον Τσιτσιπά, κάτι που αποδεικνύεται και από το 5-5. Ωστόσο, με δύο σερί games στο φινάλε του σετ ο Έλληνας αθλητής πήρε το πρώτο σετ, κάνοντας το 1-0.
Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε δυναμικά και στο 2ο σετ με love service game, με τον Αργεντινό να κρατά στη συνέχεια το σερβίς του και να ισοφαρίζει σε 1-1.
Ωστόσο, με τρία σερί games και break ο Τσιτσιπάς πήρε ένα μεγάλο προβάδισμα με 1-4, το οποίο αποδείχθηκε σημαντικό στη νίκη του σετ με 3-6.
Στο 3ο game του 3ου σετ ο Έλληνας τενίστας έκανε ξανά break για το 1-2 και ακολούθως κράτησε το service game του, μεγαλώνοντας τη διαφορά.
Στο 9ο game ο Ετσεβέρι έσβησε δύο match point του Τσιτσιπά και μείωσε σε 4-5, καθυστερώντας τη νίκη του Έλληνα πρωταθλητή.
Παρ’ όλα αυτά, ο Τσιτσιπάς απάντησε στο επόμενο game, κλείνοντας το σετ με 4-6.