Euro 2020: Επική νίκη της Ολλανδίας

Euro 2020: Επική νίκη της Ολλανδίας
Φάση από το παιχνίδι AP

Μετά από ένα αξέχαστο δεύτερο ημίχρονο, η Ολλανδία νίκησε 3-2 την Ουκρανία στο Αμστερνταμ αφού πρώτα είχε χάσει διαφορά δύο γκολ.

Ηταν το πιο παραγωγικό και θεαματικό παιχνίδι του Euro 2020, μέχρι στιγμής. Και όμως, τίποτα δεν μαρτυρούσε στο πρώτο ημίχρονο όταν θα βλέπαμε αυτήν την εξέλιξη. Η Ολλανδία ήταν σαφώς ανώτερη, δημιούργησε προϋποθέσεις αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Οταν οι “οράνιε” βρήκαν δύο εύκολα γκολ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου (με τον Βαϊνάλντουμ στο 52′ και τον Βέχορστ στο 58′) οι περισσότεροι στο γήπεδο πίστεψαν ότι το παιχνίδι τελείωσε, μόνο που οι Ουκρανοί είχαν αντίθετη άποψη.

Euro 2020: Τα δύο πρώτα γκολ των Ολλανδών

Ενα εξαιρετικό τέρμα του Γιαρμολένκο στο 75′ και ένα ακόμα από τον Γιάρεμτσουκ στο 79′ διαμόρφωσαν το 2-2 και σήμαναν συναγερμό στο ολλανδικό στρατόπεδο.

Euro 2020: Η απίθανη επιστροφή των Ουκρανών

Η φουλ επιθετική τακτική των γηπεδούχων δικαιώθηκε στο 85′ με το τέρμα του Ντάμφρις το οποίο χάρισε τους τρεις βαθμούς της νίκης στους Ολλανδούς.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ, Τίμπερ (88′ Φέλτμαν), Ντε Φράι, Μπλιντ (64′ Ακέ), Ντάμφρις, Ντε Ρον, Βαϊνάλντουμ, Φρ. ντε Γιονγκ, Φαν Άανχολτ (64′ Βάινταλ), Βέχορστ (88′ Λ. ντε Γιονγκ), Ντεπάι (90+1′ Μάλεν)

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο, Μαλινόβσκι, Σιντόρτσουκ, Ζιντσένκο, Γιαρμόλενκο, Γιαρέμτσουκ, Ζούμπκοφ (13′ Μάρλος, 64′ Σαπαρένκο)

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα