Φενέρμπαχτσε – Άλμπα: Ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις σκόραρε 50 πόντους και έκανε ρεκόρ στην ιστορία της EuroLeague

Διαβάζεται σε 3'
Φενέρμπαχτσε – Άλμπα: Ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις σκόραρε 50 πόντους και έκανε ρεκόρ στην ιστορία της EuroLeague

Η Φενέρμπαχτσε έστησε πάρτι απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου (103-68), με τον Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις να κάνει ασύλληπτη εμφάνιση και να οδηγεί την ομάδα του Γιασικεβίτσιους με μία ιστορική επίδοση . Ο Αμερικανός σκόραρε 50 πόντους και έσπασε το ρεκόρ πόντων σε ένα παιχνίδι στην ιστορία της EuroLeague.

Η Φενέρμπαχτσε έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου (103-68), με τον Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις να κάνει πράγματα και θαύματα στο παρκέ, γράφοντας ιστορία.

Όπως αναφέρει το SPORT24, ο Αμερικανός σε μία μοναδική παράσταση σκόραρε 50 πόντους και έσπασε το ρεκόρ πόντων σε ένα παιχνίδι στην EuroLeague. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν κυριαρχική από το πρώτο λεπτό και έφτασε σε μία ιδιαίτερα άνετη νίκη.

Το προσωπικό ρεκόρ του Χέιζ-Ντέιβις ήταν οι 26 πόντοι, μία επίδοση που έκανε σμπαράλια, προσπερνώντας τους 49 πόντους που είχε σκοράρει ο Σέιν Λάρκιν για να σημειώσει τους περισσότερους πόντους σε ένα παιχνίδι στην ιστορία της EuroLeague.

Η Φενέρμπαχτσε ανέβηκε στο 20-12, ενώ η Άλμπα έπεσε στο 5-27 και παρέμεινε στην τελευταία θέση της κατάταξης της EuroLeague.

Ο αγώνας

Η Φενέρμπαχτσε μπήκε με το πόδι κολλημένο στο… γκάζι στο πρώτο δεκάλεπτο, δείχοντας διάθεση να μην μπει σε περιπέτειες και να καθαρίσει όσο γίνεται πιο γρήγορα το παιχνίδι. Ο Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις έμοιαζε ασταμάτητος στο ξεκίνημα, όταν και σκόραρε 10 συνεχόμενους πόντους, για να σταματήσει στους 18 στο πρώτο δεκάλεπτο σε μόλις 9’20”. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με την τουρκική ομάδα στο +16 (34-18). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Φενέρ δεν είχε την ίδια παραγωγικότητα με το πρώτο, ωστόσο διατήρησε το διψήφιο προβάδισμα στην ανάπαυλα (52-40).

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους διεύρυνε την κυριαρχία της και στο δεύτερο μέρος, κάνοντας επίδειξη δύναμης απέναντι στην Άλμπα. Ο Χέιζ-Ντέιβις έκανε προσωπικό ρεκόρ στην EuroLeague, ο Μότλεϊ ανέβασε στροφές και η Φενέρ καθάρισε με την υπόθεση νίκη από το τρίτο δεκάλεπτο. Η τέταρτη περίοδος έμοιαζε διαδικαστική αναφορικά με το αποτέλεσμα, ωστόσο ο Χέιζ-Ντέιβις ήθελε να σπάσει το ρεκόρ πόντων στην EuroLeague. Όπερ και εγένετο, με τον Αμερικανό να σκοράρει 50 πόντους και να γράφει ιστορία.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιόβτσιτς, Βίλιους, Ουντιάνσκι

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 34-18, 52-40, 83-53, 103-68

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Γιασικεβίτσιους): Μότλεϊ 18 (5 ριμπάουντ), Χαζέρ, Γουίλμπεκιν 2 (6 ασίστ), Σανλί 7, Παπαγιάννης 1 (3 ριμπάουντ), Χέιζ-Ντέιβις 50 (9/11 δίποντα, 9/16 τρίποντα), Μπιμπέροβιτς 6, Πιέρ 6 (4 ριμπάουντ), Ντόρσεϊ 7, Καλάθης 2 (4 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Μαντάρ 4 (6 ασίστ), Σεστίνα

ΑΛΜΠΑ (Γκονθάλεθ): Μπράουν 17 (3/3 τρίποντα), Βέτζελ, Ντίλοου 5, Μάτισεκ 5, Σνάιντερ 2, Τόμας 10 (2/4 τρίποντα), Χέρμανσον 12, Νίκιτς 4, Σάμαρ 2, Ολίντι, Κουμάτζι 7 (5 ριμπάουντ), Μπιν 4

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Την επόμενη αγωνιστική η Φενέρμπαχτσε υποδέχεται την Αναντολού Εφές (5/4, 20:45), ενώ η Άλμπα Βερολίνου περιμένει την Παρτίζαν (4/4 21:30).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα