FIFA: Παραιτήθηκε ο Ζεπ Μπλάντερ

default image

Λίγες ημέρες μετά την επανεκλογή του για πέμπτη συνεχόμενη θητεία, ο πρόεδρος της FIFA αποφάσισε να παραιτηθεί υπό το βάρος των συλλήψεων στην Αμερική στελεχών της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας

“Η θητεία μου δε φαίνεται ότι στηρίζεται από όλους. Θα διεξάγω έκτακτο συνέδριο για την αντικατάστασή μου ως πρόεδρος. Δεν θα μείνω” ανέφερε την Τρίτη ο Ζαπ Μπλάντερ, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την αποχώρησή του από την προεδρία της FIFA. Φαίνεται πως παρά την επανεκλογή του την περασμένη βδομάδα, η κριτική στο πρόσωπό του με αφορμή το σκάνδαλο που ξέσπασε στην Αμερική, τον ανάγκασε να αποχωρήσει πρόωρα από τη θέση, στην οποία εκλέχτηκε για πέμπτη συνεχόμενη φορά.

“Είμαι τώρα ελεύθερος από εκλογικούς περιορισμούς. Θα είμαι σε θέση να επικεντρωθώ σε βαθιές μεταρρυθμίσεις. Για πολλά χρόνια έχουμε ζητήσει μεταρρυθμίσεις. Αλλά αυτές δεν είναι επαρκείς”, δήλωσε εν  συνεχεία, δηλώνοντας έτσι την παραίτησή του. Ο Ελβετός, θέλοντας να δικαιολογήσει την απόφασή του και κατέληξε: “Ενδιαφέρομαι για το συμφέρον της FIFA. Γι’ αυτό πήρα αυτή την απόφαση. Αυτό που μετρά περισσότερο για μένα είναι ο θεσμός της FIFA και το ποδόσφαιρο στον κόσμο”.

Οι έκτακτες εκλογές δεν θα λάβουν χώρα άμεσα, αλλά κάπου μεταξύ Δεκεμβρίου 2015 και Μαρτίου 2016 με την οριστική ημερομηνία να καθορίζεται από την Εκτελεστική επιτροπή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα