Γουλβς – Μάντσεστερ Σίτι 3-2: Τεράστια ανατροπή και δώρο τίτλου στην Λίβερπουλ

Γουλβς – Μάντσεστερ Σίτι 3-2: Τεράστια ανατροπή και δώρο τίτλου στην Λίβερπουλ
AP

Αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 50', η Γουλβς έκανε τεράστια ανατροπή και λύγισε 3-2 την Σίτι στο 89' κάνοντας δώρο τίτλου στην Λίβερπουλ. Με 10 παίκτες οι πολίτες από το 12.

Με ένα συγκλονιστικό ματς ολοκληρώθηκε η 19η αγωνιστική της Premier League, με την Γουλβς να ρίχνει στο καναβάτσο με 3-2 την Μάντσεστερ Σίτι στο Μολινό και να εκτοξεύεται στην 5η θέση της κατάταξης με μόλις δύο πόντους λιγοτερους από την 4η Τσέλσι.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 με τα γκολ του Στέρλινγκ (25′ 50′) παρά το γεγονός πως έμεινε από το 12′ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Έντερσον, όμως στη συνέχεια η Γουλβς άσκησε αφόρητη πίεση και κατάφερε να φτάσει σε μία τεράστια ανατροπή με τα γκολ των Τραορέ (55′), Χιμένες (82′) και Ντόχερτι (89′).

Ανατροπή που της επέτρεψε να πανηγυρίσει νταμπλ νικών την ίδια σεζόν κόντρα στους πολίτες στην κορυφαία κατηγορία για πρώτη φορά μετά το 1960-61 ενώ ταυτόχρονα έκανε σούπερ δώρο στην Λίβερπουλ, με την πρωτοπόρο να απολαμβάνει πλέον διαφορά 13 πόντων από την 2η Λέστερ και 14 από την 3η Σίτι έχοντας και ματς λιγότερο!

Sport24.gr

 

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο ημίχρονο στο Μολινό είχε ελάχιστες μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, ωστόσο είχε να επιδείξει μία αποβολή, δύο αποκρούσεις πέναλτι από τον ίδιο τερματοφύλακα (!) και ένα γκολ που συνοδεύτηκε από εκτόξευση αντικειμένων από την κερκίδα των γηπεδούχων!

Μόλις στο 12′ το ματς πήρε φωτιά, με τον Ζότα να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας της Μάντσεστερ Σίτι εκμεταλλευόμενος μπαλιά του Κόουντι και να περνάει τη μπάλα πάνω από τον Έντερσον που είχε βγει εκτός της μεγάλης περιοχής του, με τον Βραζιλιάνο κίπερ να τον ανατρέπει και τον διαιτητή Μάρτιν Άτκινσον να τον αποβάλλει σωστά με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Το γεγονός αυτό υποχρέωσε τον Γκουαρδιόλα να θυσιάσει τον Αγκουέρο για να περάσει στο ματς τον Μπράβο, με την Σίτι να μην πιέζεται όμως στη συνέχεια και να είναι εκείνη που άνοιξε το σκορ μέσα από μία άκρως περιπετειώδη φάση.

Ο Ντεντόνκερ πάτησε το πόδι του Μαχρέζ και το πέναλτι δόθηκε μετά από ενεργοποίηση του VAR, ο Ρουί Πατρίσιο απέκρουσε το πέναλτι του Στέρλινγκ αλλά δόθηκε επανάληψη (θεωρήθηκε πως δεν ακουμπούσε κάποιο από τα δύο πόδια πάνω στη γραμμή όταν έγινε η εκτέλεση), με τον Πορτογάλο να πιάνει και το δεύτερο πέναλτι του Στέρλινγκ πέφτοντας ξανά στη δεξιά γωνία του αλλά τον Άγγλο φορ να ευστοχεί παίρνοντας το ριμπάουντ και σκοράροντας μπροστά στην ανυπεράσπιστη εστία (0-1).

Το εντυπωσιακό ήταν πως η απόφαση για την επανάληψη του πέναλτι προκάλεσε την οργή των οπαδών των γηπεδούχων, και κάποιοι εξ αυτών εκτόξευσαν αντικείμενα, με τον διαιτητή να μαζεύει ένα από αυτά και να το παραδίδει στον τέταρτο διαιτητή.

Η συνέχεια βρήκε την Γουλβς να βγάζει αντίδραση μόνο μετά το 40′ κλείνοντας για μερικά λεπτά την Σίτι στα καρέ της, χωρίς όμως να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση που θα προβλημάτιζε τον Μπράβο. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μία πολύ καλή στιγμή για την Γουλβς με το σουτ του Ζότα μέσα από την περιοχή που έφυγε άουτ, για να έρθει όμως στο 50′ το δεύτερο γκολ της Σίτι, 20ο για τον Στέρλινγκ τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα των πολιτών.

Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν τέλεια αντεπίθεση, με τον Ντε Μπράινε να βγάζει την ασίστ και τον Άγγλο φορ να ξεχύνεται στην αντίπαλη περιοχή για να σκάψει τη μπάλα πάνω από τον Ρουί Πατρίσιο και να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Το αβαντάζ αυτό δεν κράτησε όμως για πολύ καθώς στο 55′ έγινε το 1-2 για την Γουλβς, με τον Ανταμά Τραορέ να εκτελεί με εκπληκτικό σε δύναμη σουτ τον Μπράβο και να ξαναβάζει την ομάδα του στο παιχνίδι!

Στη συνέχεια, η Γουλβς έκλεισε την Σίτι στα καρέ της, έχασε καλές ευκαιρίες με τους Τραορέ στο 66′ (μπλόκαρε το σουτ του ο Μπράβο), Σάις στο 73′ και Ντόχερτι στο 77′ (οι κεφαλιές τους πέρασαν άουτ), για να έρθει τελικά η δικαίωση για την ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο στο 82′.

Σε εκείνο το λεπτό, ο κορυφαίος παίκτης των γηπεδούχων Τραορέ πίεσε και έκλεψε τη μπάλα από τον Μεντί, πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Φερναντίνιο και ο Χιμένες εκτέλεσε με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής τον Μπράβο για να κάνει το 2-2 μέσα σε αποθέωση!

Αυτό όμως δεν ήταν το τελευταίο σοκ για την πρωταθλήτρια Αγγλίας των δύο τελευταίων ετών, με την Γουλβς να κυνηγάει εκείνη το τρίτο γκολ έχοντας περισσότερες δυνάμεις και να το βρίσκει ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου.

Ο προωθημένος Ντόχερτι επιτέθηκε κατά μέτωπο παίζοντας το 1-2 με τον Χιμένες και μπήκε στη μεγάλη περιοχή, για να κάνει το σουτ παρά την πίεση του Οταμέντι και να στείλει τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστιάς του Μπράβο γράφοντας το 3-2.

Αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το φινάλε, με τους φιλοξενούμενους να αγγίζουν την ισοφάριση στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά τον Στέρλινγκ να μην σημειώνει χατ-τρικ καθώς έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ!

Sport24.gr

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 19ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου

Τότεναμ – Μπράιτον 2-1 (53′ Κέιν, 72′ Ντέλε Άλι / 37′ Γουέμπστερ)

Τσέλσι – Σαουθάμπτον 0-2 (31′ Ομπαφέμι, 73′ Ρέντμοντ)

Άστον Βίλα – Νόριτς 1-0 (64′ Χούριχεϊν)

Μπόρνμουθ – Άρσεναλ 1-1 (35′ Γκόσλινγκ / 64′ Ομπαμεγιάνγκ)

Κρίσταλ Πάλας – Γουέστ Χαμ 2-1 (68′ Κουγιατέ, 90′ Αγιού / 57′ Σνόντγκρας)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Γουότφορντ 1-1 (36′ πεν. Νόργουντ / 27′ Ντεουλοφέου)

Έβερτον – Μπέρνλι 1-0 (80′ Κάλβερτ-Λιούιν)

Μάντσεστερ Γ. – Νιούκαστλ 4-1 (24′, 51′ Μαρσιάλ, 36′ Γκρίνγουντ, 41′ Ράσφορντ / 17′ Μ. Λόνγκσταφ)

Λέστερ – Λίβερπουλ 0-4 (31′, 75′ Φιρμίνο, 72′ πεν. Μίλνερ, 78′ Αλεξάντερ-Άρνολντ)

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου

Γουλβς – Μάντσεστερ Σίτι 3-2 (55′ Τραορέ, 82′ Χιμένες, 89′ Ντόχερτι / 25′ 50′ Στέρλινγκ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

Sport24.gr

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα