Η ομοσπονδία της Ιορδανίας ζητάει ξανά έλεγχο φύλου για παίκτρια του Ιράν

Η ομοσπονδία της Ιορδανίας ζητάει ξανά έλεγχο φύλου για παίκτρια του Ιράν
AP

Η Ιορδανία έκανε δεύτερο αίτημα προς την AFC να εξετάσει μια παίκτρια του Ιράν από τον αγώνα των δύο χωρών που έκρινε την πρόκριση στο Κύπελλο Ασίας 2022 και να διαπιστώσει αν είναι... άντρας.

Το Ιράν εξσφάλισε την πρόκριση στην τελική φάση του Κυπέλλου Ασίας 2022 ύστερα από τη νίκη 4-2 στα πέναλτι απέναντι στην Ιορδανία για τον 7ο προκριματικό όμιλο.

Οι δύο χώρες ήταν ισόβαθμες πριν από τη σέντρα του αγώνα, έμειναν στο 0-0 στην Τασκένδη όπου διεξήχθησαν οι αγώνες του ομίλου των τριών ομάδων (μαζί βρισκόταν και το Μπαγκλαντές), όμως οι Ιορδανοί από την πρώτη στιγμή υποστηρίζουν ότι μεταξύ των παικτριών του Ιράν υπήρχε κι ένας... παίκτης.

ADVERTISING

Οπως αναφέρει το Sport24.gr η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιορδανίας απέστειλε επιστολή στην ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Ασίας (AFC) λίγες ώρες έπειτα από την ήττα - αποκλεισμό στις 25 Σεπτεμβρίου και ζητούσε έλεγχο επιβεβαίωσης φύλου για μία παίκτρια του Ιράν. Η AFC απάντησε αρνητικά στις 29 Σεπτεμβρίου, όμως στις 5 Νοεμβρίου η ΠΟ Ιορδανίας απάντησε και ζήτησε εκ νέου έλεγχο.

"Αντιλαμβανόμαστε ότι η επιβεβαίωση φύλου δεν είναι υποχρεωτική για τη συμμετοχή των παικτριών, όμως το άρθρο 47 παρέχει το δικαίωμα στην AFC να διερευνήσει και να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα εάν υπάρχει αμφιβολία για την εγκυρότητα τη συμμετοχής μιας παίκτριας", αναφέρει μεταξύ άλλων στη νέα επιστολή.

Στη συνέχεια, η ΠΟ Ιορδανίας υποστηρίζει ότι "αναλογιζόμενοι τα στοιχεία που υπέβαλε η ΠΟ Ιορδανίας και δεδομένης της σημασίας της διοργάνωσης, αιτούμαστε η AFC να αρχίσει διαφανή και ξεκάθαρη έρευν από πάνελ ανεξάρτητων γιατρών για να διερευνήσουν την εγκυρότητα της επίμαχης παίκτριας και άλλων στην ομάδα, ειδικά από τη στιγμή που η εθνική γυναικών του Ιράν έχει ιστορικό με θέματα φύλων και ντόπινγκ".

Η επιστολή καταλήγει με την ευχή ότι θα εισακουστεί το δεύτερο αίτημα της ομοσπονδίας και κλείνει με την υπογραφή του γενικού γραμματέα, Σαμάρ Νασάρ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποδόσφαιρο, Ιράν
SHARE:

24Media Network