Τετραμερής Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας: Κερδίζει έδαφος το Euro 2028

Τετραμερής Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας: Κερδίζει έδαφος το Euro 2028
O Aλέξης Τσίπρας με τον Γιώργο Βασιλειάδη ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Καλό το Μουντιάλ του 2030 αλλά καλύτερο του Euro του 2028 η διεξαγωγή του οποίου θα πέσει στο τραπέζι της βαλκανικής τετραμερούς στο Βελιγράδι.

H τετραμερής μεταξύ Ελλάδας, Σερβίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στο Βελιγράδι αναμένεται να φέρει εξελίξεις σε ότι αφορά τη διεκδίκηση από τις τέσσερις χώρες μεγάλου ποδοσφαιρικού γεγονότος.

Προσοχή: Λέμε μεγάλου ποδοσφαιρικού γεγονότος και όχι για το Μουντιάλ του 2030 διότι πλέον οι τέσσερις χώρες είναι πολύ πιθανό να στραφούν στο Euro 2028. Oχι ότι έχουν εγκαταλειφθεί εντελώς τα σχέδια για το Μουντιάλ του 2030, αλλά όπως και να το κάνουμε το Euro είναι ένα τουρνουά αφενός πιο “μαζεμένο” και αφετέρου η διοργάνωσή του έχει να κάνει αποκλειστικά με την UEFA χωρίς να εμπλέκεται σ’ αυτή η πολλές φορές με παράλογες απαιτήσεις FIFA.

Οπως και να έχει, ο προγραμματισμός της Ελλάδας δεν αλλάζει. Η χώρα μας αναμένεται να ρίξει στη μάχη τα τρία μεγάλα της γήπεδα, δηλαδή το ΟΑΚΑ και την Αγια Σοφιά στην Αθήνα και τη Νέα Τούμπα στη Θεσσαλονίκη.

Η Ελλάδα διαθέτει επίσης το πλεονέκτημα ότι διαθέτει σύγχρονες υποδομές (κεντρικό οδικό δίκτυο και αεροδρόμια) σε σύγκριση με τις άλλες χώρες ενώ υπάρχει πάντα και το know how της διεξαγωγής της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης, των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην τετραμερή η χώρα, όπως και οι άλλες τρεις, θα εκπροσωπηθεί στο μεγαλύτερο πολιτικό επίπεδο, δηλαδή από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης θα συναντηθεί το Σάββατο με τους ομολόγους του καθώς και τους επικεφαλής των των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών των χωρών.

Δεν αποκλείεται δε στο τραπέζι να τεθεί και το ζήτημα της βίας με αφορμή και την επίθεση στο διαιτητή Τζήλο την Τετάρτη στη Λάρισα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα