Κλήρωση Champions League: Με Άγιαξ ο ΠΑΟΚ, με Μπασακσεχίρ ο Ολυμπιακός

Κλήρωση Champions League: Με Άγιαξ ο ΠΑΟΚ, με Μπασακσεχίρ ο Ολυμπιακός
Το τρόπαιο του UEFA Champions League AP

Δύσκολο αντίπαλο έβγαλε η κλήρωση για τους πρωταθλητές Ελλάδος που θα βρουν στο δρόμο τους στον ιστορικό "Αίαντα" με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στην Τούμπα - Με την τουρκική Μπασακσεχίρ οι ερυθρόλευκοι που πρέπει όμως πρώτα να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Βικτόρια Πλζεν, με τη ρεβάνς να γίνεται στο Φάληρο.

ο ΠΑΟΚ είχε τη χειρότερη δυνατή κλήρωση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον περσινό ημιφιναλίστ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, Άγιαξ, με το πρώτο ματς να γίνεται στην Τούμπα και τη ρεβάνς στο Άμστερνταμ.

Η πρώτη μάχη του ΠΑΟΚ με τον Αίαντα θα γίνει στις 6 ή στις 7 Αυγούστου και ο δεύτερος αγώνας στις 13 του ίδιου μήνα στην Ολλανδία. Θα πρέπει να κάνει υπέρβαση η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα για να προκριθεί στα playoffs του θεσμού. Δύσκολα τα πράγματα για τον νταμπλούχο Ελλάδας κόντρα στους νταμπλούχους Ολλανδίας.

Αυτό το καλοκαίρι βέβαια από τον Άγιαξ αποχώρησαν οι Ντε Λιχτ και Ντε Γιονγκ για Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα, δυο από τους στυλοβάτες της περσινής ξέφρενης πορείας τόσο εντός των τειχών όσο και στο Champions League, που απέκλεισε Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης. Ως τώρα έχει αποκτήσει τους Ραζβάν Μαρίν, Κουίνσι Προμές, Κικ Πιέρι, Έντσον Άλβαρες και Λισάντρο Μαρτίνες.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τον Άγιαξ σε προκριματικά. Το 2010 έφερε 1-1 με τον Αίαντα στην Ολλανδία και ήρθε 3-3 στην Τούμπα, ενώ το 2016 ήρθε πάλι ισόπαλος 1-1 στο Άμστερνταμ, για να ηττηθεί 1-2 στη Θεσσαλονίκη. Εν ολίγοις, ισάριθμοι αποκλεισμοί…

Ολυμπιακός: Περνάει την Πλζεν και παίζει με την Μπασακσεχίρ

Ο Ολυμπιακός στις 23 και 30 Ιουλίου καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της τσέχικης Βικτόρια Πλζεν και να προκριθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Εφικτός, αλλά όχι εύκολος στόχος για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, που πάντως έχει τη ρεβάνς στο Φάληρο.

Σε περίπτωση που όλα κυλήσουν κατ’ ευχήν για τους ερυθρόλευκους, θα ανταμώσουν με την τουρκική Μπασακσεχίρ. Αυτό έβγαλε η κληρωτίδα σήμερα στη Νιόν της Ελβετίας, με τον Ολυμπιακό να μαθαίνει και τον επόμενο αντίπαλό του, αρκεί πρώτα να κάνει το χρέος του με την Πλζεν.

Ο πρώτος αγώνας θα ‘ναι στην Τουρκία 6 ή 7 Αυγούστου και η ρεβάνς στο “Γ. Καραϊσκάκης” στις 13 Αυγούστου. Θετικό και πάλι το γεγονός πως η πρόκριση θα κριθεί επί ελληνικού εδάφους, αρκεί βέβαια ο Ολυμπιακός να βρίσκεται εκεί.

Πέρυσι, η Μπασακσεχίρ τερμάτισε πίσω από την πρωταθλήτρια Γαλατάσαραϊ με διαφορά δυο βαθμών. Πρόκειται για μια πολύ δυνατή ομάδα, ανερχόμενη και σε κάθε περίπτωση το αντάμωμα με τους γείτονες δεν είναι διόλου εύκολη υπόθεση.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version