Κύργιος – Τσιτσιπάς 3-1: Ο Αυστραλός showman σταμάτησε τον Στέφανο στο Λονδίνο μετά από ματς – θρίλερ

Κύργιος – Τσιτσιπάς 3-1: Ο Αυστραλός showman σταμάτησε τον Στέφανο στο Λονδίνο μετά από ματς – θρίλερ

Ο Νικ Κύργιος έκοψε την πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Wimbledon, καθώς επικράτησε με 3-1 σετ (6-7, 6-4, 6-3. 7-6) με ανατροπή, σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετή ποιότητα και από τους δύο, αλλά και αρκετή ένταση με πρωταγωνιστής κυρίως τον Ελληνοαυστραλό.

Ο Νικ Κύργιος (Νο40 της παγκόσμιας κατάταξης) ήταν ο μεγάλος νικητής στην αναμέτρηση με τον Στέφανο Τσιτσιπά (Νο5), επικρατώντας με 3-1 σετ (6-7, 6-4, 6-3. 7-6) στον τέταρτο γύρο του Wimbledon, όπου θα αντιμετωπίσει τον Μπράντον Νακασίμα, ο οποίος νωρίτερα νίκησε με 3-0 σετ τον Ντανιέλ Γκαλάν.

Το παιχνίδι είχε αρκετή διάρκεια, αλλά και ένταση. Ο Κύργιος είχε ανοίξει έντονο διάλογο με τον διαιτητή σε μεγάλο κομμάτι της διάρκειας του αγώνα, ενώ διαμαρτυρήθηκε έντονα για το γεγονός ότι ο Τσιτσιπάς πέταξε ένα μπαλάκι προς την εξέδρα και δεν δέχθηκε παρατήρηση.

Οπως αναφέρει το Sport24.gr η συγκεκριμένη τακτική του Κύργιου κατάφερε να εκνευρίσει τον Τσιτσιπά, σε συνδυασμό με ένα περίτεχνο σερβίς του Κύργιου, το οποίο θεώρησε ασεβές. Μάλιστα σε έναν πόντο έριξε πολύ δυνατά το μπαλάκι προς το μέρος του, δείχνοντας τον εκνευρισμό του (και) σε αυτή τη φάση.

Ο Ελληνοαυστραλός σέρβιρε εξαιρετικά, είχε πολύ καλό ποσοστό ειδικά στα πρώτα σερβίς στο τέλος πήρε τη νίκη, μετά από αγώνα τουλάχιστον τριών ωρών. Ο Κύργιος ανησύχησε άπαντες στο court, όταν έπεσε και έπιανε το ισχίο του αριστερού του ποδιού στο πρώτο game του τέταρτου σετ, ωστόσο σηκώθηκε και συνέχισε κανονικά το ματς.

Το ματς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εκείνος που σέρβιρε πρώτος και κατάφερε να πανηγυρίσει στο tie break του πρώτου σετ, με τους δύο τενίστες να κρατούν τα σερβίς τους και στα 12 games. Ο Κύργιος μπήκε “φουριόζος” παίζοντας με το δικό του στυλ, παίζοντας απρόβλεπτα. Ο Κύργιος απείλησε τα πρώτα δύο service games του Τσιτσιπά, όμως ο Στέφανος έσβησε όλα τα break points που είχε σε αυτά τα games, συνολικά τρία και κράτησε το σερβίς του.

Ο Κύργιος έπαιρνε εύκολα τα games, κατακτώντας τρία service games με love game. Στα πρώτα του σερβίς είχε ποσοστό άνω του 85% σε πόντους, ένα εξαιρετικό ποσοστό που του έκανε εύκολη την πορεία, μέχρι το tie break του σετ. Μετά το 11ο game, ο Κύργιος έχασε την ψυχραιμία του, με αφορμή ένα λάθος του επόπτη γραμμής και έκανε αρκετά αβίαστα λάθη, χάνοντας την ψυχραιμία του.

Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστες συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, κρατώντας τα σερβίς τους. Η διαφορά είναι ότι ο Τσιτσιπάς κρατούσε πολύ πιο εύκολα το σερβίς του, δείχνοντας μεγαλύτερα επίπεδα συγκέντρωσης. Οι δύο τενίστες δεν απείλησαν σε κανένα σημείο το σερβίς του άλλου, μέχρι και το έκτο game (3-3).

Στο έβδομο ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε προσωρινά με 30-15 στο service του Κύργιου, ενώ στο όγδοο game του έσβησε ένα ακόμα break point, το πέμπτο του μέχρι τότε. Το όγδοο game ήταν και το μεγαλύτερο σε διάρκεια στο δεύτερο σετ (4-4).

Στο ένατο game του δεύτερου σετ, ο Κύργιος έφτασε μια ανάσα από το love game, όμως από συνεχόμενα λάθη το 40-0, έγινε 40-40. Μάλιστα είχε και το πρώτο του break point, το οποίο όμως εύκολα έσβησε ο Έλληνας τενίστας και στη συνέχεια κατέκτησε το σετ. Στο δέκατο game του δεύτερου σετ έγινε και το πρώτο break σε σερβίς. Το έκανε ο Νικ Κύργιος, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1 στα σετ.

Ο Κύργιος ξεκίνησε να σερβίρει στο τρίτο σετ και το κράτησε για μια ακόμα φορά. Αυτή τη φορά όμως κατάφερε να κάνει πιο νωρίς το break, συγκεκριμένα στο τέταρτο game του σετ, κάνοντας το 3-1. Μάλιστα κατάφερε να εκνευρίσει τον Τσιτσιπά, ο οποίος ξεκίνησε το πέμπτο game με point penalty. Οι δύο τενίστες “χαμήλωσαν” την έντασή τους και κράτησαν τα σερβίς τους μέχρι φινάλε, όπου Αυστραλός νίκησε με 6-3.

Στο τελευταίο game ο Κύργιος είδε την τύχη να του χαμογελά δις, καθώς δύο φορές βρήκε η μπάλα στο φιλέ και κατέληξε στο court του Κύργιου.

Ο Τσιτσιπάς ήταν αυτός που σέρβιρε πρώτος στο τέταρτο σετ. Ο Κύργιος προηγήθηκε με 0-40, όμως ο Έλληνας τενίστας επέστρεψε και πήρε το σετ. Στο μεταξύ μεσολάβησε και ένας μικροτραυματισμός του Κύργιου στον ισχίο, ωστόσο σηκώθηκε κατευθείαν.

Ο Στέφανος φλέρταρε με το πρώτο break στο σερβίς του Κύργιου στο όγδοο game. Προηγήθηκε με 40-0, όμως ο Νικ του έσβησε με μεγάλη ταχύτητα και ισοφάρισε σε 4-4. Το ίδιο πήγε να κάνει και στο επόμενο service game του Κύργιου ο Τσιτσιπάς, ωστόσοο Αυστραλός έσβησε το break point και έμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση του σετ (5-5).

Το σερβίς του κράτησαν και στα επόμενα δύο games, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί σε tie break, στο οποίο επικράτησε ο Κύργιος στο φινάλε με 9-7, σε ένα συγκλονιστικό tie-break.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα