Λαμία: Αθώοι οι οπαδοί της ΑΕΚ για τους πυρσούς στην ταράτσα

Διαβάζεται σε 2'
Το γήπεδο "Αθανάσιος Διάκος" στη Λαμία
Το γήπεδο "Αθανάσιος Διάκος" στη Λαμία ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο δρακόντειος αθλητικός νόμος και η αρχή της αναλογικότητας αναδείχθηκαν στο Αυτόφωρο της Λαμίας.

Αθώοι κρίθηκαν οι έξι οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι είχαν συλληφθεί προ ημερών στη Λαμία γιατί παρακολούθησαν αγώνα του Δικεφάλου με την τοπική ομάδα από ταράτσα πολυκατοικίας. Πρόκειται για υπόθεση με σχεδόν κωμικοτραγικά στοιχεία, που όμως επανέφερε στο προσκήνιο τον παράλογα αυστηρό αθλητικό νόμο και επιπλέον εν προκειμένω την έννοια της αρχής της αναλογικότητας, όπως σχολίασαν εξ αρχής παράγοντες της δίκης.

Η δικογραφία στηρίχτηκε σε μία κατάθεση αστυνομικού. «Περίπου 60 οπαδοί της ΑΕΚ ανέβηκαν σε ταράτσες οικιών επί της οδού Ασκληπιού 4, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Στο σημείο ανάρτησαν διακριτικά (πανό και σημαίες) της ΑΕΚ και κατά το χρονικό διάστημα από 17:40 έως 18:40 προέβησαν στο άναμμα πυρσών», ανέφερε ο αστυνομικός. Και πιο κάτω: «Από την αξιοποίηση του βιντεοληπτικού υλικού του ΔΑΚ Λαμίας και από σχετικά δημοσιεύματα, ταυτοποιήθηκαν οι ανωτέρω κατηγορούμενοι ως τα άτομα που προέβησαν στο άναμμα πυρσών».

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας έκρινε αθώους του έξι φίλους της ΑΕΚ, καθώς δέχτηκε ότι δεν γνώριζαν πως απαγορεύεται να ανάψουν πυρσούς, ακόμη και στην ταράτσα της οικοδομής δίπλα στο γήπεδο.

«Εκτιμώντας τα πραγματικά περιστατικά και την άγνοια των κατηγορουμένων ως προς την απαγόρευση χρήσης πυρσών εκτός αθλητικών εγκαταστάσεων, το δικαστήριο αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους» σχολίασε στο NEWS24/7 ο δικηγόρος Λεωνίδας Σταθόπουλος, συνήγορος δύο εκ των κατηγορούμενων.

«Έληξε με αίσιο τέλος η δικαστική περιπέτεια των φίλων της ΑΕΚ. Ελπίζουμε η σημερινή απόφαση να αποτελέσει αφορμή για την τροποποίησή του πολύ αυστηρού αθλητικού νόμου και με βάση την αρχή της αναλογικότητας να αλλάξει η ποινική αντιμετώπιση ανθρώπων που αγαπάνε μια ομάδα» σχολίασε από την πλευρά του ο Γιώργος Κατσαδήμας, επίσης συνήγορος υπεράσπισης στην ίδια υπόθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα