Μαραντόνα: Απαλλάχθηκε μετά θάνατον από τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή

Διαβάζεται σε 2'
Μαραντόνα
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα © 1987 MASSIMO SAMBUCETTI / AP IMAGES

Το όνομα του Ντιέγκο Μαραντόνα καθάρισε έστω και μετά θάνατον από τις κατηγορίες που αντιμετώπισε για φοροδιαφυγή στην Ιταλία.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας απάλλαξε μετά θάνατον τον Ντιέγκο Μαραντόνα από τις κατηγορίες φοροδιαφυγής, που αντιμετώπιζε για πάνω από τριάντα χρόνια και τον οδήγησαν να κλείσει άδοξα την καριέρα του στη Νάπολι το 1991.

Όπως αναφέρει το SPORT24, ο “πίμπε ντ’ όρο” κατηγορήθηκε ότι λάμβανε πληρωμές από την ιταλική ομάδα σε εικονικές εταιρίες με έδρα το Λίχτενσταϊν μεταξύ 1985 και 1990 για τα δικαιώματα της εικόνας του και απέφευγε να φορολογηθεί γι’ αυτά τα έσοδα.

“Τελείωσε και μπορώ να πω ξεκάθαρα και χωρίς φόβο διάψευσης ότι ο Μαραντόνα ποτέ δεν υπήρξε φοροφυγάς. Η ετυμηγορία δικαιώνει τους φιλάθλους, τις αξίες του αθλητισμού, αλλά κυρίως τη μνήμη του. Βάζει τέλος στην καταδίωξη που υπέστη για τριάντα χρόνια. Οι κληρονόμοι του πλέον έχουν νόμιμο δικαίωμα να κυνηγήσουν αποζημιώσεις για βλάβες. Ελπίζω να το χρησιμοποιήσουν, στη μνήμη του πατέρα τους”, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο συνήγορός του, Άντζελο Πιζάνι.

Το δικαστήριο της Ρώμης ανέτρεψε τον Δεκέμβριο απόφαση από το 2018, όπως προέκυψε από έγγραφα που κυκλοφόρησαν την περασμένη Τετάρτη και έφτασαν στα χέρια του Reuters.

Οι έρευνες άρχισαν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και οδηγήθηκαν σε αξιώσεις ύψους 37.000.000 ευρώ και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του Μαραντόνα όποτε ταξίδευε στην Ιταλία μέχρι και τον θάνατό του τον Νοέμβριο του 2020 από ανακοπή καρδιάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα