Μάριος Ηλιόπουλος: Το προφίλ του νέου ιδιοκτήτη της ΑΕΚ

Διαβάζεται σε 5'
Μάριος Ηλιόπουλος: Το προφίλ του νέου ιδιοκτήτη της ΑΕΚ
INTIME

Ποιος είναι ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης -μεταξύ άλλων- της Seajets που αναλαμβάνει την ΑΕΚ μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Στα χέρια του Μάριου Ηλιόπουλου περνά η ΑΕΚ, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Δημήτρη Μελισσανίδη το πρωί της Δευτέρας.

Στις 16:00 μάλιστα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα παρουσιάσει τον Μάριο Ηλιόπουλο, ως νέο ιδιοκτήτη των κιτρινόμαυρων.

Ποιος είναι ο Μάριος Ηλιόπουλος

Ο 54χρονος εφοπλιστής, ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων της Seajets, έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια, τόσο για τις κινήσεις στην ακτοπλοΐα κι όχι μόνο αλλά και σε σχέση με το πώς κινείται στο δημόσιο χώρο.

Χαρακτηριστική ήταν η έντονη κόντρα του με συναδέλφους του για τις χρονοθυρίδες αφιξοαναχωρήσεων από το λιμάνι της Ραφήνας τα προηγούμενα χρόνια στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Το 2021, δε, αποχώρησε από το  από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) η Seajets. Επίσης, προσπάθησε να μπει “σφήνα” στη διαδικασία συγχώνευσης της ΑΝΕΚ με την  Attica, καταθέτοντας πρόταση εξαγοράς, ενώ στη συνέχεια με κινήσεις εξαγοράς μετοχών της MIG επιχείρησε να αξιοποιήσει το μομέντουμ για να επηρεάσει τις εξελίξεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αποκομίζοντας ωστόσο υπεραξίες στο ΧΑ.

INTIME

Πάντως, όλοι έχουν να μιλούν για τον έντονα φορτισμένο συναισθηματικό τρόπο προσέγγισης των δραστηριοτήτων του, κάτι που σφραγίζεται κι από τη γιγαντοαφίσα που καλύπτει τα γραφεία του στον Πειραιά με μια φωτογραφία του πατέρα του, που όπως λέει και ο ίδιος αγαπούσε πολύ. Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος που έφυγε πριν λίγα χρόνια ήταν άλλωστε ο δημιουργός μιας δυναμικής ναυτιλιακής με δράση και πέρα από την ακτοπλοΐα αλλά με αφετηρία το εμπόριο χρυσού.

Ένα άλλο σημείο που δημιουργεί συζήτηση είναι ότι ντύνεται casual, χωρίς να παραπέμπει σε κλασικό εφοπλιστή.

Οι επιχειρήσεις

Η Sea Jet διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο ταυπλόων στην Ευρώπη, όπως αναφέρει η ίδια. Πάνω από  29 επιβατηγά πλοία ταξιδεύουν με τη σημαία της, τα περισσότερα από τα οποία είναι ταχύπλοα και συνδέουν 50 νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Επίσης, η SeaJets βραβεύτηκε ως ««Επιβατηγός Εταιρεία της Χρονιάς» από τη Lloyd’s, σε ειδική εκδήλωση για το έτος 2018.

Σύμφωνα με τη διοίκησή της, η πορεία της Seajets στη ναυτιλία ξεκινά το 1989, όποτε ο Μάριος Ηλιόπουλος μαζί με τον πατέρα του Παναγιώτη Ηλιόπουλο ξεκίνησαν το ακτοπλοϊκό τους ταξίδι μετά την ποντοπόρο ναυτιλία.

Σε αυτά τα χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας της, όπως αναφέρεται, η εταιρεία επεκτείνει συνεχώς τον στόλο της, που σήμερα αποτελείται από έναν υπερσύγχρονο στόλο αποκλειστικά πλοίων υψηλής ταχύτητας, καλύπτει πάνω από 400 συνδέσεις λιμανιών από τον Πειραιά, τη Ραφήνα και την Κρήτη για τα νησιά των Κυκλάδων.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγους μήνες δύο ακόμη ταχύπλοα πλοία, εντάχθηκαν στον στόλο της Seajets.

Επισημαίνεται ότι με βάση σχετική ανακοίνωση, τα δύο επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία κατασκευάστηκαν το 2007 στο ναυπηγείο της Αυστραλίας AUSTAL και τα τελευταία χρόνια ήταν δρομολογημένα σε θαλάσσιες γραμμές της Τουρκίας. Πρόκειται για το “Osman Gazi 1”  & το “Orphan Gazi 1”, που ανήκει στην τουρκική εταιρεία IDO. Επίσης, να σημειωθεί ότι τα εν λόγω πλοία έχουν μήκος 87.85 μέτρα και πλάτος 24 μέτρα, αναπτύσσουν ταχύτητα 37 κόμβων και δύνανται να μεταφέρουν 1. 200 επιβάτες και 225 Ι.Χ.

Επίσης , εκτός από τα δύο ταχύπλοα πλοία, η Seajtes απέκτησε πρόσφατα και το “Express Skiathos”. Ενώ τους τελευταίους μήνες, ο Έλληνας εφοπλιστής εξαγόρασε και τα  “Champion JET3”, “Eurochampion Jet”, “Super Star II” & “Superrunner Jet II”.

INTIME

Φέτος, δε, έχει μπει και στη γραμμή Πειραιάς Μήλο Χανιά που αποτελεί ένα νέο πείραμα.

Πάντως, δεν λείπει και η κριτική που δέχεται σε σχέση με τις τιμές ειδικά στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια αν και πέρυσι απαντώντας στο αίτημα της κυβέρνησης προχώρησε σε προσφορές.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Μάριος Ηλιόπουλος σχεδιάζει και την λειτουργία και της εταιρείας Seajets Cruises που διαθέτει τέσσερα κρουαζιερόπλοια.

Δράσεις ΕΚΕ

Σε σχέση με την κοινωνική δράση, η Sea Jet έχει να επιδείξει πολλά, όπως έχει αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας. Η ίδια θεωρεί κορυφαια της στιγμή τα οσα πρόσφερε στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι η SeaJets με το πλοίο του Tera Jet και τους ναυτικούς του, όπου έσπευσε στην θαλάσσια περιοχή και προσέφερε βοήθεια σε πάνω από 700 ανθρώπους, διασώζοντας και μεταφέροντάς τους σε μεγαλύτερα πλοία.

Να σημειωθεί ότι είναι  χορηγός στις ομάδες των Κυκλάδων, Πανναξιακός, Φοίνικας Σύρου, της Κύμης στο Μπάσκετ καθώς και σε τοπικές δραστηριότητες όπως το Mykonos Run, Folegandros Sunset trail, Serifos Sunset race και Cyclades Regatta.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα