Μουντιάλ 2018: Τα φαβορί, αυτοί που σνομπάρουν και μια απόλυση

Μουντιάλ 2018: Τα φαβορί, αυτοί που σνομπάρουν και μια απόλυση
Το logo του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, Ρωσία 2018 AP

Τα παραλειπόμενα του μουντιάλ λίγες ώρες πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα. Τι λένε οι προγνώσεις, ποιοι αποφάσισαν να μην παραστούν και η απόλυση προπονητή λίγες ώρες πριν τη σέντρα

Σέντρα σήμερα στο Μουντιάλ της Ρωσίας και οι ποδοσφαιρόφιλοι του κόσμου όλου παίρνουν θέση στα γήπεδα της Ρωσίας ή στους καναπέδες τους. Το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκινάει με τον αγώνα ανάμεσα στη διοργανώτρια Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία, τον οποίο θα παρακολουθήσουν περισσότεροι από 20 αρχηγοί κρατών κανένας όμως από τα κράτη του δυτικού κόσμου.

Όπως ανακοίνωσε η Μόσχα, μεταξύ αυτών που θα παραβρεθούν στον εναρκτήριο αγώνα είναι ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας καθώς και οι ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν, της Ρουάντα, της Αρμενίας, του Καζακστάν, του Λιβάνου, της Μολδαβίας, του Παναμά, της Παραγουάης, του Τατζικιστάν, του Ουζμπεκιστάν και ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, όπως και οι αποσχισθείσες δημοκρατίες -οι οποίες αναγνωρίστηκαν από τη Μόσχα και από πολύ λίγα άλλα κράτη- της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας.

Goldman Sachs: Νικήτρια η Βραζιλία

Εκτιμήσεις για τα φαβορί του μουντιάλ έκανε και η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs, υπό την επίβλεψη μάλιστα του επικεφαλής οικονομολόγου της, Jan Hatzius. Σύμφωνα με αυτά, η Αγγλία θα συναντήσει στα ημιτελικά την Γερμανία, με τα “πάντσερ” να αναδεικνύονται νικητές. Στον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 15 Ιουλίου, η Γερμανία θα συναντήσει τη Βραζιλία με τους λατινοαμερικάνους να βγαίνουν νικητές προσθέτοντας ακόμη ένα τρόπαιο στην συλλογή τους.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Goldman Sachs, οι πιθανότητες της Γαλλίας να βρεθεί στον τελικό και να αναδειχθεί τροπαιούχος είναι περισσότερες από εκείνες της Γερμανίας, όμως κάτι τέτοιο, εκτιμούν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς οι τρικολόρ θα συναντήσουν την Βραζιλία στην φάση των ημιτελικών, όπου το πιθανότερο είναι να αποκλειστούν.

Απόλυση στο παρά πέντε για τον προπονητή της Ισπανίας

Μόλις μία ημέρα πριν την σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήρθε η απόλυση για τον τεχνικό της Εθνικής Ισπανίας, όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας. Η απόλυση του Χουλέν Λοπετέγκι, έρχεται μετά την συμφωνία του με την Ρεάλ Μαδρίτης. Την θέση του στον πάγκο της Ισπανίας παίρνει ο Φερνάντο Ιέρο με προπονητική εμπειρία μόνο σε ομάδα Β’ κατηγορίας, αλλά με πολλές παρουσίες σε παγκόσμια κύπελλα ως ποδοσφαιριστής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα