Ντόπινγκ: Η άγνοια της ΕΠΟ για τον Έλληνα διεθνή, οι συνεχείς έλεγχοι και τα επόμενα βήματα

Διαβάζεται σε 2'
Ντόπινγκ: Η άγνοια της ΕΠΟ για τον Έλληνα διεθνή, οι συνεχείς έλεγχοι και τα επόμενα βήματα
EUROKINISSI SPORTS

Από την ΕΠΟ δηλώνουν πως δεν έχουν κάποια επίσημη ενημέρωση, προς το παρόν, για θετικό δείγμα μετά τον έλεγχο για  ντόπινγκ σε Έλληνα διεθνή. Οι συνεχείς έλεγχοι σε ξενοδοχείο, προπονήσεις και τα επόμενα βήματα.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του θετικού δείγματος μετά από έλεγχο ντόπινγκ σε Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή που βρέθηκε στην αποστολή της Εθνικής για τα παιχνίδια με Καζακστάν και Γεωργία.

Προς το παρόν, όπως αναφέρει το SPORT24, οι άνθρωποι της ΕΠΟ υποστηρίζουν πως δεν έχουν κάποια επίσημη ενημέρωση από την UEFA ή την International Testing Agency για θετικό δείγμα Έλληνα διεθνή.

Γενικότερα, οι διεθνείς πέρασαν πολλούς ελέγχους ντόπινγκ τόσο πριν από τον αγώνα με το Καζακστάν όσο και πριν από την αναμέτρηση με τη Γεωργία, πέρα από τους καθιερωμένους μετά τη λήξη των αναμετρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ειδικά κλιμάκια βρέθηκαν τόσο στο ξενοδοχείο της Εθνικής στην Αθήνα όσο και στις προπονήσεις προκειμένου να πάρουν δείγμα από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Συνολικά, έδωσαν δείγμα πάνω από 10 διεθνείς, με κάποιους εξ αυτών να δίνουν δύο φορές σε διαφορετικές ημέρες.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, δεν έχει διευκρινιστεί αν το θετικό δείγμα αφορά τον έλεγχο που έγινε πριν από τον αγώνα της Εθνικής με τη Γεωργία, αφού όπως προείπαμε υπήρξαν και άλλοι έλεγχοι το προηγούμενο διάστημα. Το βέβαιο είναι πως οριστικές εξελίξεις θα προκύψουν όταν ενημερωθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς από την UEFA.

Όταν συμβεί αυτό, ο ποδοσφαιριστής που βρέθηκε θετικός στον έλεγχο, έχει το δικαίωμα να ζητήσει εξέταση και του δεύτερου δείγματος ούρων που δόθηκε την ίδια ημέρα και ώρα και απλά τοποθετήθηκε σε διαφορετικό ουροσυλλέκτη.

Ωστόσο, από την στιγμή που θα ενημερωθούν άπαντες, τότε ο αθλητής θα απέχει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

“Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εύρεση θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, γνωστοποιείται ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει λάβει καμία σχετική ενημέρωση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα