Ντούσαν Ίβκοβιτς: Συγκλονιστικές στιγμές στην κηδεία που “ένωσε” τη Γιουγκοσλαβία

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Συγκλονιστικές στιγμές στην κηδεία που “ένωσε” τη Γιουγκοσλαβία
youtube

Η πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία σε ένα VIDEO για χάρη του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ομπράντοβιτς, Ντανίλοβιτς, Πάσπαλι, Ντίβατς, Ράτζα και Ζντοβτς μεταφέρουν το φέρετρο του "Ντούντα".

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς κατάφερε αυτό που κάποτε έμοιαζε αδύνατο: Ένωσε στην κηδεία του την ενωμένη Γιουγκοσλαβία.

Όπως αναφέρει το SPORT24, σε μία συγκλονιστική στιγμή, το φέρετρο του σπουδαίου τεχνικού μετέφεραν έξι από τα πλέον επιφανή μπασκετικά “παιδιά” του. Έξι παιδιά που κάποτε ήταν κάτω από την ίδια σημαία, αλλά πλέον έχουν ο καθένας άλλη καταγωγή.

Οι Σέρβοι Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Βλάντε Ντίβατς, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς και Ντράγκαν Κιτσάνοβιτς, ο Κροάτης Ντίνο Ράτζα, ο Μαυροβούνιος Ζάρκο Πάσπαλι και ο Σλοβένος Γιούρι Ζντοβτς μετέφεραν το φέρετρο του σπουδαίου “Ντούντα”, σε μία στιγμή με την δική της ξεχωριστή σημασία.

Δείτε τα σχετικό VIDEO:

Η κηδεία του Ντούσαν Ίβκοβιτς Eurokinissi

Η συγκινητική φωτογραφία του κουμπάρου του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπροστά στο φέρετρο του Ντούσαν Ίβκοβιτς ραγίζει καρδιές.

Η κηδεία του Ντούσαν Ίβκοβιτς Eurokinissi

Η κηδεία του Ντούσαν Ίβκοβιτς Eurokinissi

Το παρών έδωσαν επίσης οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, ο Βασίλης Σπανούλης, ο Γιώργος Σκινδήλιας, ο Νίκος Λεπενιώτης και ο Χρήστος Μπαφές, αλλά και άνθρωποι που σημάδεψε ο Σέρβος τεχνικός και άλλαξε όχι απλώς την καριέρα τους, αλλά και την ζωή τους με τις διδαχές τους. Όλοι βρέθηκαν στο Βελιγράδι προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη του σπουδαίου τεχνικού.

Δημήτρης Ιτούδης, Βλάντε Ντίβατς, Ζάρκο Πάσπαλι, Ντίνο Ράτζα, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Νίκολα Πέκοβιτς, Δήμος Ντικούδης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, Ντέγιαν Τομάσεβιτς, Πέρο Άντιτς, Νίκολα Πέκοβιτς, Ντέγιαν Ράντονιτς, Γιούρι Ζντοβτς, Ζέλικο Ρέμπρατσα, Μάρκο Κέσελ, Τίτος Κομνηνός, Τάκης Λιβιεράτος και πολλοί ακόμα άνθρωποι του μπάσκετ. Πρώην παίκτες, φίλοι, μέλη της οικογένειας.

Η κηδεία του Ντούσαν Ίβκοβιτς Eurokinissi

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Σκινδήλιας στην κηδεία του Ντούσαν Ίβκοβιτς Eurokinissi Sports

Ο Βασίλης Σπανούλης στην κηδεία του Ντούσαν Ίβκοβιτς Eurokinissi Sports

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς με τον Δήμο Ντικούδη στην κηδεία του Ντούσαν Ίβκοβιτς Eurokinissi Sports

Μία από τις συγκινητικές στιγμές ήταν όταν κατά τη διάρκεια της τελετής -και λίγο πριν περάσει για πάντα στην αιωνιότητα ο “Ντούντα”- ένας άνθρωπος απελευθέρωσε μερικά περιστέρια. Με το πάθος του θρυλικού τεχνικού για τα περιστέρια να είναι γνωστό, όσοι τον ήξεραν κατάλαβαν αμέσως τον συμβολισμό αυτής της κίνησης, που συγκίνησε τον κόσμο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα